Ο V. Rossi επέστρεψε και ελπίζει για το Σάξενρινγκ
Οδηγώντας αγωνιστική μοτοσικλέτα στην πίστα για πρώτη φορά μετά το
ατύχημά του, ο Valentino Rossi αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο
σπασμένο δεξί του πόδι και στον ώμο του - όμως αισιοδοξεί ότι μπορεί να
είναι έτοιμος για το MotoGP Γερμανίας (18/7).
Επιστρέφοντας στη σέλα αγωνιστικής μοτοσικλέτας, ένα μήνα μετά το ατύχημά του στο Μουτζέλο, ο Valentino Rossi αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις τόσο στο σπασμένο δεξί του πόδι όσο και (κυρίως) στον ώμο – τον οποίο είχε τραυματίσει σε πτώση κάνοντας προπόνηση με Motocross τον Απρίλιο 2010. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην επόμενη συνάντηση του MotoGP, στο Σάξενρινγκ (18/7).
Ο Ιταλός οδήγησε μια αγωνιστική R1 της εργοστασιακής Yamaha του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes, στην πίστα του Μιζάνο. Αρχικά συμπλήρωσε 11 γύρους και στη συνέχεια 15, με χρόνους περίπου δύο δευτερόλεπτα πιο αργούς από το γυρολόγιο της μοτοσικλέτας στον πρόσφατο αγώνα του Μιζάνο.
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την επιστροφή του στο MotoGP στις 13-15 Αυγούστου 2010, στον αγώνα του Μπρνο της Τσεχίας. Ωστόσο, η μέδοθος με την οποία χειρουργήθηκε την ημέρα του ατυχήματος, με την τοποθέτηση ειδικής λάμας με τέσσερις βίδες, ενδεχομένως να του επιτρέψει να αγωνιστεί στο Σάξενρινγκ.
“Πονούσα στον αστράγαλό μου, στο γόνατο και στον ώμο, αλλά το κυριότερο ήταν ότι ο ώμος μου είναι αδύναμος και ο αστράγαλός μου δυσκίνητος”, είπε ο Valentino. “Κάναμε αυτή τη δοκιμή για να διαπιστώσουμε πως να προχωρήσουμε με την αποθεραπεία μου εφεξής και να δούμε αν μπορώ να οδηγήσω.
Η δοκιμή ήταν θετική διότι τουλάχιστον μπορώ να οδηγήσω, όμως αυτή η δοκιμή είναι πολύ διαφορετική από έναν αγώνα του MotoGP. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στο Σάξενρινγκ, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά.
Έχουμε ακόμα δώδεκα μέρες και πρέπει να δούμε πως θα βελτιωθεί η κατάστασή μου το προσεχές διάστημα. Θέλω ειλικρινά να οδηγήσω στο Σάξενρινγκ, αλλά πρέπει να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα πριν αποφασίσουμε”, κατέληξε.
auto.in.gr
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΕ’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442