Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην εκκαθάριση της 5ης αποστολής του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2010. Από τα συνολικά 680.289 εκκαθαριστικά, 179.070 σημειώματα είναι χρεωστικά και οι παραλήπτες τους καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 372,3 εκατ. ευρώ.
Στην αποστολή 2.640.837 εκκαθαριστικών σημειωμάτων έχει προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Από αυτά τα 2.059.507, δηλαδή ποσοστό 77,99% επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας.
Αυτό σημαίνει πως ένας στους πέντε φορολογούμενους παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα χωρίς να χαρακτηρίζεται φορολογικά ενήμερος.
Η μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες και αποτελεί μέσο πίεσης στους οφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να εισπραχθεί ένα τμήμα των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
Για τη χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας το υπουργείο Οικονομικών έχει υποχρεώσει τις εφορίες να λαμβάνουν υπόψη:
-Την υποβολή της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης απόδοσης ΦΠΑ.
-Τη διαπίστωση υποβολής όλων των περιοδικών δηλώσεων (ΦΠΑ) που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν από την ημερομηνία αίτησης έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας. Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται από ατομικά χρέη, αλλά και αυτές για τις οποίες ο ενδιαφερόμενος έχει υποχρέωση καταβολής.
-Την υποβολή της τελευταίας δήλωσης Φόρου Εισοδήματος.
Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην εκκαθάριση της 5ης αποστολής του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2010.
Από τα συνολικά 680.289 εκκαθαριστικά, 179.070 σημειώματα είναι χρεωστικά και οι παραλήπτες τους καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 372,3 εκατ. ευρώ, 194.245 είναι πιστωτικά με το συνολικό επιστρεφόμενο ποσό να ανέρχεται στα 136,4 εκατ. ευρώ και 306.974 είναι μηδενικά.
Η καθαρή θέση του Δημοσίου ανέρχεται σε 235,9 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442