Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουρουγουάη στους «4» με «αυτοκτονία» Γκάνας

Ουρουγουάη στους «4» με «αυτοκτονία» Γκάνας

Το συναρπαστικότερο ματς του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είχε νικήτρια την Ουρουγουάη, που πήρε το εισιτήριο για την 4άδα στα πέναλτι με 4-2, καθώς παρατάση και 90λεπτο έληξαν 1-1. Η Γκάνα «αυτοκτόνησε» όταν στο 120΄ αστόχησε σε πέναλτι... Ετσι ο πρώτος ημιτελικός είναι Ουρουγουάη-Ολλανδία...

Το συναρπαστικότερο ματς του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είχε νικήτρια την Ουρουγουάη, που
πήρε το εισιτήριο για την 4άδα στα πέναλτι με 4-2, καθώς παρατάση και 90λεπτο
έληξαν 1-1. Η Γκάνα «αυτοκτόνησε» όταν στο 120΄ αστόχησε σε πέναλτι με τον Γκιαν Ασαμόα.

Ενα πλούσιο πρώτο ημίχρονο προσέφεραν οι δύο ομάδες, με τις ευκαιρίες, τις μονομαχίες και τις συγκινήσεις να κυριαρχούν για 45 λεπτά. Οι ουρουγουανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Φερνάντες να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3′ όταν με μια σέντρα – σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Κίνγκσον.

Το συγκρότημα του Οσκαρ Ταμπάρεθ είχε το πάνω χέρι μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου, ελέγχοντας εξαιρετικά τον χώρο του κέντρου, οι γκανέζοι όμως αυξάνοντας την πίεση στην επίθεση και τις στημένες φάσεις, άρχισαν να απειλούν (στο 30′ με κεφαλιά του Βορσά και στο 31′ με τον Γκιάν Ασαμόα) και να γίνονται επικίνδυνοι.

Ο ρυθμός βέβαια έπεσε, όταν στο 42′ ο Φουτσίλε σε μια μονομαχία με τον Ινκούμ πάγωσε το Σόκερ Σίτι, μένοντας για κάποια λεπτά στο έδαφος, λόγω της άσχημης πτώσης του, ευτυχώς όμως σηκώθηκε μετά από λίγο.

Και πάνω εκεί που όλοι περίμεναν τον Μπενκερένσα να σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μουντάρι με ένα εξαιρετικό σουτ από τα 35 περίπου μέτρα, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μουσλέρα, κάνοντας το 1-0 και στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με το βαθμολογικό, αλλά και το ψυχολογικό προβάδισμα.

Μπορεί να γνώρισε την ψυχρολουσία στο τέλος του ημιχρόνου, η σελέστε ωστόσο δεν έχασε την ψυχραιμία της και μπαίνοντας δυναμικά στο δεύτερο μέρος, κατάφερε με τον συνήθη ύποπτο Φορλάν, να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης με ένα άπιαστο μακρινό σουτ στο 55′ έκανε το 1-1, δίνοντας εκ νέου την απαραίτητη ψυχολογία στους συμπαίκτες του.

Μετά το 1-1 οι δυο ομάδες συνέχισαν ακόμη πιο δυνατά το παιχνίδι, έχοντας αμφότερες αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες όμως ούτε η μία ούτε η άλλη μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ, διατηρώντας την ισοπαλία μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Σε παράσταση για έναν μετατράπηκε η παράταση, με τους γκανέζους να δείχνουν ξεκούραστοι κυνηγώντας όλες τις φάσεις, τη στιγμή που οι παίκτες της σελέστε ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτοι μέσα στο γήπεδο.

Το αποκορύφωμα της αναμέτρησης όμως ήρθε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, όταν ο Αντίγια έχασε τεράστια ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Σουάρες διώχνοντας με τα χέρια αποβλήθηκε και ο Γκιάν Ασαμόα έστειλε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να κλέψει την επική νίκη.

Στα πέναλτι η Ουρουγουάη έδειξε πιο ψύχραιμη, ο Μουσλέρα απέκρουσε δύο, ο Αμπρέου ευστόχησε στο τελευταίο και έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 1970.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ολεγάριο Μπενκερέσα (Πορτογαλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 120′ Σουάρες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φουτσίλε (χάνει τον ημιτελικό), Αρεβάλο, Πέρες – Πέιντσιλ, Σαρπέι, Τζον Μενσά

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο (38′ Σκότι), Βικτορίνο, Φουτσίλε, Μ. Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο, Καβάνι (76′ Αμπρέου), Α. Φερνάντες (46′ Λοντέιρο), Σουάρες, Φορλάν.

ΓΚΑΝΑ (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Πέιντσιλ, Τζον Μενσά, Βορσά, Σαρπέι, Ανάν, Κ.Π. Μποάτενγκ, Ινκουμ (74′ Απια), Μουντάρι (88′ Αντίγια), Ασαμόα, Γκιάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024