Αποσύρθηκε από το Ασφαλιστικό η τροπολογία υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων
Αποσύρθηκε από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η τροπολογία που θα έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους μετά τις ενστάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Η τροπολογία αφορούσε, μεταξύ άλλων, την αύξηση των επιδομάτων για χαμηλοσυνταξιούχους, τα οποία αντικατέστησαν τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και την άδεια.
Να αποσύρει από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο την τροπολογία που θα έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους αναγκάστηκε το υπουργείο Εργασίας μετά τις ενστάσεις του υπουργείου Οικονομικών.
Η τροπολογία αφορούσε, μεταξύ των άλλων, την αύξηση των επιδομάτων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα οποία αντικατέστησαν τα δώρα Πάσχα- Χριστουγέννων και την άδεια.
Η τροπολογία κατατέθηκε την Πέμπτη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά την Παρασκευή αποσύρθηκε, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έκρινε ότι οι ρυθμίσεις της θα προκαλούσαν δημοσιονομικές αποκλίσεις.
Η τροπολογία προέβλεπε μεν την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους, παράλληλα όμως μεριμνούσε για την αντικατάστασή τους με επιδόματα, καθώς και με πρόσθετη αύξηση 200 ευρώ στα δώρα για τις συντάξεις κάτω των 833 ευρώ.
Ουσιαστικά, δηλαδή, επέστρεφε τα μισά από τα 400 ευρώ που έχαναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι εξαιτίας των περικοπών.
«Το ύψος του επιδόματος θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, δηλαδή στα
800 ευρώ. Το νέο ποσό γράφτηκε εκ παραδρομής στην αγωνιώδη προσπάθεια
των υπηρεσιών να εναρμονίσουν τις διατάξεις που αφορούν το υπουργείο
Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης»
υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 3 Απριλίου
- Απίστευτο: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής ανοίγει πυρ στον νότιο Λίβανο – Έντονες αντιδράσεις προς τη FIFA (vid, pic)
- Περιπέτεια για τρία άτομα στον Ψηλορείτη – Eπιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από τα χιόνια
- Η Αν Χάθαγουεϊ, τα 43 έτη και το άγχος της σωματικής δυσμορφίας
- Πασχαλινές προσφορές: Τι αξίζει να αποκτήσεις
- Ιράν: Εκτός λειτουργίας εργοστάσιο παραγωγής βαρέος ύδατος μετά από ισραηλινό πλήγμα – Τι αναφέρει ο ΔΟΑΕ
- Εγκλωβισμένοι στη Γαύδο παραμένουν μαθητές από σχολείο της Βούλας
- Το βαθύ λαρύγγι του Μαξίμου Gate θα ξαναχτυπήσει, το αδιέξοδο και το αναπόφευκτο τίμημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442