Πολύνεκρη επίθεση σε μουσουλμανικό ιερό τόπο στη Λαχώρη
Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 35 νεκρούς σημειώθηκε σε μουσουλμανικό ιερό τόπο στη Λαχώρη του Πακιστάν ενώ τους εκατό φτάνουν οι τραυματίες. Η επίθεση, με στόχο το πλήθος των προσκυνητών στον τάφο σούφι «αγίου», φαίνεται ότι έγινε από τρεις βομβιστές σε ένα από τα πιο σημαντικά πρσκυνήματα της χώρας.
Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 35 νεκρούς σημειώθηκε την Πέμπτη σε μουσουλμανικό ιερό τόπο στη Λαχώρη του Πακιστάν ενώ τους εκατό φτάνουν οι τραυματίες.
Η επίθεση σημειώθηκε στον τάφο του σούφι «αγίου» Σιέντ Αλί Χαουάρι στο Ντάτα Νταρμπάρ, που αποτελεί σημαντικό μουσουλμανικό προσκύνημα στην περιοχή και προσελκύει πλήθη πιστών ιδιαίτερα τα βράδια της Πέμπτης προς την Παρασκευή (ιερή ημέρα στο Ισλάμ).
Το πλήγμα, που φαίνεται ότι σχεδιάστηκε με στόχο όσο το δυνατόν περισσότερους νεκρούς, έγινε με τρεις ξεχωριστές εκρήξεις -μία στην είσοδο του συγκροτήματος και δύο στο υπόγειο. Η βία στη Λαχώρη δεν έχει υποχωρήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ το Μάιο διπλή επίθεση σε τζαμί είχε απολογισμό 80 νεκρούς.
Οι Αρχές της χώρας αποδίδουν την επίθεση στους Ταλιμπάν του Πακιστάν. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι ανέφερε ότι η επίθεση δείχνει ότι «οι τρομοκράτες δεν ενδιαφέρονται ούτε για θρησκεία ούτε για πίστη».