Τράπεζα Τροφίμων και ΑΒ Βασιλόπουλος
Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν στη συνέχεια δωρεάν σε συσσίτια απόρων και ιδρύματα που φιλοξενούν ηλικιωμένους, εγκαταλελειμμένα παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.
Όποιοι εθελοντές και εθελόντριες επιθυμούν και μπορούν στις 22 Ιουλίου 2010 να βοηθήσουν στην ενημέρωση των πελατών και στη συγκέντρωση τροφίμων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μέχρι τις 9 Ιουλίου στα τηλέφωνα: 210 6220059 και 210 6220025.
Τι είναι η Τράπεζα τροφίμων;
Iδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Ως κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που έχει αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης, συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, αναψυκτικά και άλλα είδη, πριν από τη λήξη τους, σε καλή κατάσταση και ποιότητα.
Τα προϊόντα αυτά, τα διανέμει δωρεάν σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους, που φιλοξενούν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.
Επίσης, βοηθά ενορίες που προσφέρουν συσσίτια σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η Τράπεζα Τροφίμων της Αθήνας είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) στην οποία ανήκουν 160 Τράπεζες Τροφίμων από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.
Σε αυτό το πλαίσιο η «Procter & Gamble» γιορτάζοντας τα 50 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την «AB Βασιλόπουλος Α.Ε.» πρόκειται να προσφέρει δωρεάν στην Τράπεζα Τροφίμων ένα προϊόν της εταιρείας της (όπως τα Pampers, Tide, Ariel, Always, Pantene, Fairy, Iams, Crest, Oral-B, Actonel, Duracell, Olay, Head & Shoulders, Wella, Gillette, και Braun) για κάθε δύο προϊόντα που θα αγοράζουν οι πελάτες των καταστημάτων ΑΒ.
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα
- LIVE: Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο
- Νεκρός λιμενικός στο Άστρος – Έπεσε στη θάλασσα να δέσει σκάφος
- Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι θα επιστρέψουν τα χρήματα στους οπαδούς που ταξίδεψαν στη Νορβηγία!
- Δανία: Συνεχίζεται η ανάπτυξη στρατού στη Γροιλανδία – Η Σλοβενία στέλνει στο νησί δύο αξιωματικούς
