Τρεις λεύκες στην αυλή μας
Ο Χάτσι, που φέτος μοιάζει να μεγάλωσε πιο γρήγορα απ’ τα υπόλοιπα παιδιά. Η Γιώτα, που κρύβει ένα ένοχο μυστικό. Πώς να βρει τη θέση της η Νένη μέσα σ’ έναν κόσμο τόσο παράξενο, σ’ έναν κόσμο που της επιφυλάσσει προβλήματα και δυσκολίες σε κάθε της βήμα;
Πώς να ισορροπήσει σ’ ένα τόσο τεντωμένο σκοινί;
Κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς η Νένη θα μάθει πολλά. Όχι τόσο από τα βιβλία, όσο από τις καθημερινές της σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω της. Και πολυτιμότερη σύμμαχός της σ’ αυτό το γνωστικό ταξίδι θα αποδειχτεί η κυρία Φιλομήλα, η πιο ασυνήθιστη δασκάλα του κόσμου!
Ένα μυθιστόρημα που μιλά με άμεσο τρόπο για σύγχρονα αλλά και πανανθρώπινα ζητήματα, όπως αυτό της διαφορετικότητας και της αποδοχής του Άλλου, της εκπαίδευσης και του ρόλου που παίζει η τέχνη στη ζωή μας.
Ένα μυθιστόρημα που θα μιλήσει στις καρδιές των εφήβων, γιατί στους ήρωές του θα ανακαλύψουν ένα κομματάκι από τον εαυτό τους.
Παρουσίαση της συγγραφέα
Η Χρύσα Κοζανιτά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από πολύ μικρή ανακάλυψε τη γοητεία των βιβλίων και, μέχρι σήμερα, θεωρεί τις ιστορίες που μας διηγούνται τα βιβλία ακαταμάχητες. Έτσι, αποφάσισε να μελετήσει πιο συστηματικά το μαγευτικό κόσμο τους και το 2007 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο λογοτεχνίας από το ΠΤΔΕ Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτορας λογοτεχνίας στο ΠΤΔΕ Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στα λογοτεχνικά περιοδικά Διαδρομές και Αργοναύτης. Εκτός από τους δικούς της ανθρώπους και τα βιβλία αγαπάει πολύ τα ταξίδια και να γνωρίζει ανθρώπους διαφορετικών λαών και εθνικοτήτων. Το μεγάλο της όνειρο είναι να της δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψει σε πολλές πόλεις του κόσμου.
| Θανάσης Τσίτσικας | |
| Εκδόσεις Άγκυρα | |
| Χρύσα Κοζανιτά |
- Ο πλανήτης βρίσκεται σε «υδατική χρεοκοπία», προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ροζίνιορ: «Αμφίβολος ο Φερνάντες, γυρίζουν Εστεβάο και Γκούστο»
- Ιράν: «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς» – Το δηκτικό σχόλιο Αραγτσί για την Ευρώπη και τις απειλές Τραμπ
- Γαύδος: H στιγμή που ορμητικά κύματα χτυπούν ιστιοπλοϊκό
- Το 112 ήχησε στη Βουλή και προκάλεσε μίνι αντιπαράθεση – Δείτε βίντεο
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο
