Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και το ευρώ εκφράζει η Κριστίν Λαγκάρντ
Το ευρώ είναι ένα νόμισμα «αξιόπιστο, σταθερό και καλό», διαβεβαίωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, στην οποία επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το δημόσιο χρέος της.
Το ευρώ είναι ένα νόμισμα «αξιόπιστο, σταθερό και καλό», διαβεβαίωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, στην οποία επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το δημόσιο χρέος της.
«Ξέρω ότι ορισμένοι οικονομολόγοι κάνουν υπαρξιακά όνειρα» είπε η Λαγκάρντ όταν ρωτήθηκε για την απειλή της «επιβίωσης» του ενιαίου νομίσματος.
«Τους ευχαριστεί να στήνουν τέτοιου είδους πένθιμα σενάρια… Προσωπικά επικεντρώνομαι στο τι θα επιτρέψει στην ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη και να υποστηρίξουμε όλοι μαζί το ευρώ, γιατί το ευρώ είναι ένα νόμισμα αξιόπιστο, σταθερό και καλό για όλους μας» υποστήριξε.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αμφιβολίες που εκφράζονται ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της μετά από 18 μήνες, η Γαλλίδα υπουργός απάντησε:
«Αυτοί οι 18 μήνες που αναφέρονται γα την Ελλάδα δεν είναι τίποτα, διότι το σχέδιο που έχουμε θέσει σε εφαρμογή για την Ελλάδα είναι 5ετές με περίοδο χάριτος τριών ετών κατά την οποία δεν θα πληρώνουν τίποτα. Στη συνέχεια για τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχουν 24 μηνιαίες καταβολές. Ας σταματήσουμε λοιπόν να λέμε ό,τι να ‘ναι για αυτούς τους 18 μήνες».
Εξάλλου, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά» μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας όσον αφορά τη μείωση του χρέους. «Και οι δύο οδηγούμαστε από τον ίδιο, διπλό στόχο: να διατηρήσουμε την ανάπτυξη και να μειώσουμε τα χρέη. Αυτό είναι το κοινό πρόγραμμά μας» τόνισε.
Στο ερώτημα εάν οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Βερολίνο επαρκούν, η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η Γερμανία «κάνει ό,τι μπορεί». «Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και ορισμένοι μπορούν να κάνουν περισσότερα για τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους, άλλοι για τις δαπάνες και την κατανάλωση» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει» – Σταματά τις εμπορικές σχέσεις με την Ισπανία
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442