
Γενική απεργία στην Ιταλία κατά των μέτρων λιτότητας
Σε απεργία κατεβαίνουν την Παρασκευή οι Ιταλοί εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.
Σε απεργία κατεβαίνουν την Παρασκευή οι Ιταλοί εργαζόμενοι σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.
Η απεργία θα επηρεάσει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, από τις μεταφορές μέχρι τα θέατρα, τις μονάδες αγροτικής παραγωγής, τη βιομηχανία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα απεργήσουν και αυτοί για τέσσερις ώρες.
Στην κινητοποίησε κάλεσε το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το CGIL, με βασικό αίτημα την επανεξέταση του προϋπολογισμού ώστε να κατανεμηθούν ισομερώς τα βάρη από τα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο, άλλα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζόμενοι να μην απεργήσουν.
«Αναγνωρίζουμε ότι η Ιταλία πρέπει να μειώσει το έλλειμμα, αλλά ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι άδικος», δήλωσε η Σουζάνα Καμούσο, αντιπρόεδρος του συνδικάτου, που έχει περίπου έξι εκατομμύρια μέλη. «Επί δύο χρόνια, αντί να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, η κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμα και ότι υπάρχει μία κρίση», πρόσθεσε.
Οι συνδικαλιστές προγραμματίζουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO

