Νέο Rainbow Warrior ναυπηγεί η Greenpeace, 25 χρόνια μετά την επίθεση
Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη βύθιση του Rainbow Warrior από πράκτορες της
γαλλικής κυβέρνησης, η Greenpeace ξεκινά την κατασκευή νέου σκάφους με
το ίδιο, θρυλικό όνομα. Η καθέλκυση προγραμματίζεται για το 2011.
Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη βύθιση του Rainbow Warrior από πράκτορες της γαλλικής κυβέρνησης, η Greenpeace ξεκινά την κατασκευή νέου σκάφους με το ίδιο, θρυλικό όνομα.
Τελετή για τη θεμελίωση της καρίνας του νέου πλοίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου σε ναυπηγείο της Πολωνίας, αναφέρει το AFP.
«Η τελετή θα πραγματοποιηθεί ακριβώς 25 χρόνια μετά τη βομβιστική επίθεση στο αρχικό Rainbow Warrior στη Νέα Ζηλανδία, την οποία πραγματοποίησαν μυστικοί πράκτορες που εργάζονταν για τη γαλλική κυβέρνηση» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.
Η έκρηξη που βύθισε το πλοίο και σκότωσε τον φωτογράφο Φερνάντο Περέιρα ήταν η αντίδραση του Παρισιού στις διαμαρτυρίες της Greenpeace για τις γαλλικές πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό.
Στην εκδήλωση που προγραμματίζει η Greenpeace θα παραστεί και ο Πίτερ Ουίλκοξ, καπετάνιος του ιστορικού πλοίου.
Η καρίνα του νέου Rainbow Warrior θα κατασκευαστεί έξω από το λιμάνι του Γκντάσκ στην Πολωνία, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί σε ναυπηγείο της Γερμανίας.
Η καθέλκυση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442