Σαρωτικές αλλαγές με κατάργηση ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου
Σε λειτουργία τέθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το
σχέδιο νόμου που αφορά την κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών
και φορέων στο δημόσιο τομέα. Με το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά απολύονται
υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου αν καταργούνται οι οργανισμοί που
εργάζονται.
Σε λειτουργία τέθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το σχέδιο νόμου που αφορά την «κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων στο δημόσιο τομέα».
Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για πρώτη φορά απολύονται υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου αν καταργούνται οι οργανισμοί που εργάζονται.
Με το ίδιο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση προχωρεί στο πρώτο πακέτο συγχωνεύσεων και καταργήσεων δεκάδων δημόσιων οργανισμών, που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού.
Οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που είχαν προσληφθεί προεκλογικά στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για την καταγγελία την απόλυσή του.
Με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, καταγγέλλεται η σύμβαση για 269 υπαλλήλους της εταιρείας, που προσελήφθησαν με υπουργική απόφαση του Αυγούστου 2009.
Η ΑΓΡΟΓΗ καταργείται και οι παλαιότεροι υπάλληλοι μετατάσσονται στον οργανισμό πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.opengov.gr/ggk/?p=12
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442