Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τη χαλαζόπτωση και τις πλημμύρες στη Β.Ελλάδα
Άρχισε από το πρωί της Δευτέρας η καταγραφή των ζημιών σε γεωργικές καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση και τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στο νομό Καβάλας σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές από το χαλάζι.
Άρχισε από το πρωί της Δευτέρας η καταγραφή των ζημιών σε γεωργικές καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση και τις πλημμύρες, που έπληξαν περιοχές της Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Στο νομό Καβάλας, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές από το χαλάζι, κλιμάκια γεωπόνων του τοπικού ΕΛΓΑ καταγράφουν τις καταστροφές, σε καλλιέργειες αμπελιών, κηπευτικών και οπωροφόρων δένδρων, ενώ ανάλογες αυτοψίες γίνονται και σε περιοχές των νομών Καστοριάς, Πέλλας, Κιλκίς και Χαλκιδικής.
Στην περιοχή του νομού Καβάλας, η σφοδρή χαλαζόπτωση, σε μέγεθος καρυδιού, έπληξε κυρίως τους Δήμους Ορφανού και Ελευθερών και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική σε αμπέλια με επιτραπέζιες ποικιλίες σταφυλιών, που προορίζονταν κυρίως για εξαγωγές.
Καταστροφές σε καλλιέργειες σιτηρών, οπωροφόρων δένδρων και κηπευτικών προκλήθηκαν, επίσης, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, στα Νέα Πλάγια, στη Βάβδο και στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, ενώ σε περιοχές του νομού Κιλκίς, από το χαλάζι σημειώθηκαν ζημίες σε στέγες σπιτιών, ηλιακούς συλλέκτες και οχήματα.
Οι καλλιεργητές στην ορεινή Χαλκιδική εκτιμούν ότι οι ζημίες σε καλλιέργειες ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς ξεπερνούν το 70% της παραγωγής, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται γεωργοί στα δημοτικά διαμερίσματα Πορταριάς και Σημάντρων Χαλκιδικής, όπου η ζημία στα βερίκοκα είναι σχεδόν ολοκληρωτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442