Στη Νέα Υόρκη για το συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ.Παπανδρέου
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της
Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα των Ηνωμένων
Εθνών. Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη.
Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με αρκετούς ξένους ηγέτες και θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ την Κυριακή το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη προς τα ομογενειακά ΜΜΕ και τους ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Από ελληνικής πλευράς θα λάβουν μέρος στη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Έλληνας αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης.
Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι το Κυπριακό, η ονομασία της ΠΓΔΜ, το πρόβλημα της πειρατείας στα ανοικτά της Σομαλίας και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το διεθνή οργανισμό, όπως οι Στόχοι της Χιλιετίας εν όψει της συνόδου κορυφής στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της 65ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.