«Ψυχολογικά προβλήματα» πλήττουν τον Κνουτ τον πολικό αρκούδο
Οι περισσότερες πολικές αρκούδες στους ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον διάσημο Κνουτ στο Βερολίνο, υποστηρίζει η ακτιβιστική οργάνωση PETA.
Οι περισσότερες πολικές αρκούδες στους ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον διάσημο Κνουτ στο Βερολίνο, υποστηρίζει η ακτιβιστική οργάνωση PETA.
«Ο ίδιος [ο Κνουτ] και η σύντροφός του Τζιάνα σίγουρα εμφανίζουν συμπεριφορικά προβλήματα» δήλωσε στο AFP ο Φρανκ Άλμπρεχτ, ερευνητής της οργάνωσης People for the Ethical Treatment of Animals.
O Κνουτ, διεθνής σταρ από το 2007, πάσχει από κρίσεις πανικού και συνεχώς «ταλαντεύεται μπρος και πίσω» με αφύσικο τρόπο. Η προσοχή που του δίνουν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά του σε τέτοιο βαθμό ώστε μιμείται με τις πατούσες του τους ανθρώπους που τραβάνε φωτογραφίες, υποστηρίζει η οργάνωση.
«Είναι ξεκάθαρο σε όποιον διαβάζει τις έρευνές μας ότι οι πολικές αρκούδες δεν μπορούν να ζουν σε αιχμαλωσία» ανακοίνωσε η PETA, η οποία έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για επιθέσεις σε εκτροφεία ζώων.
Εκπρόσωπος του Ζωολογικού Κήπου του Βερολίνου απέρριψε πάντως ως «γελοίους» τους ισχυρισμούς της οργάνωσης. «Ο Κνουτ είναι μια χαρά» δήλωσε στην εφημερίδα Bild.
Για την PETA, πάντως, ο Κνουτ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι ερευνητές της εκτιμουν ότι το 75-90% των 34 πολικών αρκούδων που ζουν στη Γερμανία παρουσιάζουν ενδείξεις ανάλογων διαταραχών της συμπεριφοράς.
Ο Κνουτ γεννήθηκε το 2006. Λίγες ημέρες αργότερα εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε στα χέρια των υπευθύνων του Ζωολογικού Κήπου του Βερολίνου.
Ο αρκούδος έγινε παγκοσμίως διάσημος όταν ορισμένοι ακτιβιστές ζήτησαν τη θανάτωσή του προκειμένου να μην «γελοιοποιηθεί» ως «κατοικίδιο».
Τον περασμένο η Μάρτιο η PETA δέχτηκε νέες επικρίσεις όταν ζήτησε τον ευνουχισμό της αρκούδας προκειμένου να αποφευχθεί η «αιμομιξία» με τη σύντροφο και συγγενή του Τζιάνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Λανουά δεν θέλει ξένους διαιτητές επειδή βλέπει ότι κλείνουν οι πόρτες
- Η Κίνα ξεκινά ξανά περιπολίες στις ακτές της Ταϊβάν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις
- Καύσωνες: Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πλήττουν την Ελλάδα
- Ο Σαλάχ αποκάλυψε τι είπε στους συμπαίκτες του πριν από την πρόκριση της Αιγύπτου
- Η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλσι είναι επισήμως παντρεμένοι
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442