Ομόλογα και Προανακριτική για Βατοπαίδι έρχονται στη Βουλή
Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων θα ζητεί η κυβέρνηση και το σχετικό αίτημα θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή στην Προανακριτική Επιτροπή πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων θα ζητεί η κυβέρνηση και το σχετικό αίτημα θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή στην Προανακριτική Επιτροπή πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Σύμφωνα με το Βήμα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων υπήρξαν σημεία συμφωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο πρόσφατο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
Ωστόσο, η ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι με την πρόταξη της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων έναντι της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία, «επιδιώκεται η μονομερής ‘στοχοποίηση’ της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Ετοιμάζεται η Προανακριτική
Την ίδια ώρα, ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, καθώς ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ότι την Δευτέρα, 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Σώματος η ψηφοφορία επί των προτάσεων για παραπομπή στην Προανακριτική Επιτροπή, εμπλεκομένων πρώην υπουργών και υφυπουργών.
Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει την παραπομπή των Ευ. Μπασιάκου, Π. Δούκα, Αλ. Κοντού, Γ. Βουλγαράκη, Θ. Ρουσόπουλου και Κ. Κιλτίδη, ενώ η ΝΔ των κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Τσοχατζόπουλου.
Να σημειωθεί ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, χθες Πέμπτη, οι εκπρόσωποι της ΝΔ αντέδρασαν έναντι του ενδεχομένου να διεξαχθεί η επίμαχη συνεδρίαση προ του Συνεδρίου της ΝΔ (25- 27 Ιουνίου), κάτι που έγινε αποδεκτό από τον κ. Πετσάλνικο.
Έτσι η Ρηγίλλης περιόρισε τον αντίκτυπο τυχόν διαρροών στην κρίσιμη ψηφοφορία για την παραπομπή πρώην κυβερνητικών στελεχών της παράταξης προ του κομματικού συνεδρίου, αν και έχουν «στοχοποιηθεί» από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έχει προδικάσει το πολιτικό μέλλον τους εντός της παράταξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποστολάκη: Η κυβέρνηση αρνείται τη λογοδοσία, μετατρέπει τη Βουλή σε πεδίο αμνήστευσης και ατιμωρησίας
- Το σπαρακτικό γράμμα της μητέρας του Μάθιου Πέρι
- Global Sumud Flotilla: Ανοιχτή επιστολή των συγγενών και φίλων των απαχθέντων στην ελληνική κυβέρνηση
- Αντικαταστάτης του Μουρίνιο ο Μάρκο Σίλβα: «Συμφώνησε με τη Μπενφίκα» (pic)
- Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νάπολη – Έκλεισαν σχολεία
- Δήμαρχος Αργοστολίου για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
- Πυρετός στη Wall Street για την είσοδο της SpaceX στο χρηματιστήριο – Αποτίμηση 1,75 τρισ.
- Ευρώπη: Γιατί τα νοικοκυριά πετάνε τόσα τρόφιμα; Κι όμως, μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442