Δεν αποτελεί αξιόπιστη απειλή η αποβολή από την ευρωζώνη, λέει αξιωματούχος της ΕΚΤ
Η εκδίωξη μιας χώρας από την ευρωζώνη δεν είναι συνεπής με την πολιτική δομή που διέπει το ευρω «και εν τέλει δεν αποτελεί πειστική απειλή» τονίζει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης απορρίπτει την ιδέα μιας μιας «ελεγχόμενης» διαδικασίας αναδιάρθρωσης χρέους για τις χώρες-μέλη, λέγοντας ότι είναι λάθος να προβλέπουμε την κατάρρευση της ευρωζώνης.
Η εκδίωξη μιας χώρας από την ευρωζώνη δεν θα λειτουργούσε, είπε ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Αυτό δεν είναι συνεπές με την πολιτική δομή που διέπει το ευρώ και εν τέλει δεν αποτελεί πειστική απειλή», είπε σε ομιλία του, όπως αναφέρει το Reuters.
Επίσης, ο Bini Smaghi απέρριψε την ιδέα μιας «ελεγχόμενης» διαδικασίας αναδιάρθρωσης χρέους για τις χώρες-μέλη, την οποία υποστηρίζουν Γερμανοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο Αξελ Βέμπερ της ΕΚΤ, λέγοντας ότι είναι λάθος να προβλέπουμε την κατάρρευση της ευρωζώνης.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, μια σειρά από σοκ έχουν πλήξει την ευρωζώνη, τα οποία ενδέχεται να την υπονομεύσουν. Μερικοί έχουν προβλέψει ήδη την διάλυσή της – πρόωρα», είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442