Παράσταση διαμαρτυρίας στα διόδια Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης μαθητές και εργαζόμενοι στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές διένειμαν φυλλάδια με τα αιτήματα τους, χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Μαθητές και εργαζόμενοι ζητούν να μην περικοπούν τα κρατικά κονδύλια καθώς, όπως υποστηρίζουν, αν συμβεί κάτι τέτοιο η Σχολή θα διακόψει οριστικά τη λειτουργία της.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).