Στο 1,6% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάιο – «Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα με 5,4%
Στο 1,6% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Στο σύνολο της ΕΕ ο πληθωρισμός κυμάνθηκε στο 2% με την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στο 5,3%.
Στο 1,6% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.
Πάντως, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει σε χαμηλότερο επίπεδο από τον στόχο που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μεσοπρόθεσμα κάτω του 2%.
Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός το Μάιο στο 2%.
Οι υψηλότερες τιμές του πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (5,3%), στην Ουγγαρία (4,9) και στη Ρουμανία (4,4%).
Η αύξηση των τιμών είναι ενισχυμένη στον τομέα των μεταφορών (5,5%), των αλκοολούχων ποτών και του καπνού (4,4%). Στον τομέα της ενέργειας η αύξηση είναι 9,2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει τον μέλλον του Μητσοτακισμού
- Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στην Αφαίρεση Όγκων Εγκεφάλου: Οι Σύγχρονες Τεχνικές που Αλλάζουν τα Δεδομένα
- Από τους ρομποτικούς βραχίονες του McQueen στον πύραυλο της Chanel: Η πασαρέλα, η τέχνη, η αποθέωση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
- Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με drones – Μία νεκρή, πέντε τραυματίες
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442