Σε σωστό δρόμο η εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα, εκτιμά ο Τρισέ
Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα τους πρώτους πέντε μήνες του 2010, παρά την επώδυνη ύφεση, έχει δρομολογηθεί σωστά.
Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα τους πρώτους πέντε μήνες του 2010, παρά την επώδυνη ύφεση, έχει δρομολογηθεί σωστά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο συνέδριο του Institute of International Finance στη Βιέννη ανέφερε ότι οι αγορές δεν έχουν αποτιμήσει πλήρως το πακέτο βοηθείας της ΕΕ για τη στήριξη του ευρώ και πρόσθεσε ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη αν και είναι περίπλοκη δεν είναι αναποτελεσματική
Ως προς αυτό έφερε σαν παράδειγμα το γεγονός ότι κανένα πρόγραμμα διάσωσης δεν απερρίφθη από κάποιο Κοινοβούλιο.
Στο ίδιο συνέδριο απευθύνθηκε και ο κ. Γιόζεφ Άκερμαν, επικεφαλής της Deutschew Bank, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Kleine Zeitung τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ρυθμιστικών κανόνων, προειδοποιώντας ωστόσο, πως αυτό δεν πρέπει να γίνει πολύ σύντομα για να μην διακινδυνεύσει η ασταθής ακόμη οικονομική ανάπτυξη.
Επίσης ο κ.Άκερμαν ανέφερε σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα πως οι ρυθμιστικοί κανόνες θα αποφέρουν και θετικά αποτελέσματα, γι’ αυτό και οι τράπεζες θα συνεργαστούν στον τομέα αυτό και τόνισε, ότι δυο χρόνια μετά την κρίση οι τράπεζες σήμερα, μέσω της βελτίωσης της κεφαλαίου τους, απολαμβάνουν μεγαλύτερη σταθερότητα.
Στο δείπνο του συνεδρίου τη Παρασκευή θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μαζί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είναι οι μόνοι αρχηγοί κρατών που παρευρίσκονται στο συνέδριο αυτό, στο οποίο εκπροσωπούνται επίσης εκπρόσωποι διεθνών οικονομικών οίκων, τραπεζών και ανώτατοι οικονομικοί αξιωματούχοι διαφόρων κρατών.
Η ευρωζώνη δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο διπλής ύφεσης και τα βήματα που έκανε η Ελλάδα έχουν βελτιώσει τις προοπτικές της, είπε την Παρασκευή το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γκέρντρουντ Τούμπελ-Γκούγκερελ.
«Η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και όλα τα μέτρα που έλαβε (σ.σ. η κυβέρνηση) έχουν βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, είπε, σύμφωνα με το Reuters.
Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ, μιλώντας στο Reuters Indider, στο Λονδίνο, τόνισε ότι «έχουμε μεγαλύτερη γνώση για το ελληνικό πρόγραμμα από τους οίκους αξιολόγησης αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή και έχω ακόμη την εντύπωση ότι οι αγορές δεν γνωρίζουν ακόμα καλά το ελληνικό πρόγραμμα».
«Οι αγορές, στις σημερινές συνθήκες, σφάλλουν στις εκτιμήσεις τους, δεν αρνούμαστε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ευρωζώνη, αλλά είναι λιγότερο σοβαρά απ’ όσο υποδηλώνουν οι αντιδράσεις της αγοράς», προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
- Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε πυρκαγιά σε παμπ στην Μπανγκόκ – Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442