
Κανονικά οι επιστροφές φόρου στα φυσικά πρόσωπα, λέει το υπουργείο Οικονομικών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων και της φημολογίας περί αδυναμίας του Δημοσίου να επιστρέψει τα ποσά που προκύπτουν από την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2010, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων και της φημολογίας περί αδυναμίας του
Δημοσίου να επιστρέψει τα ποσά που προκύπτουν από την εκκαθάριση των
δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2010, προχώρησε την Τρίτη το
υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «από ελέγχους που γίνονται διαρκώς πλέον στις υποβληθείσες δηλώσεις φόρου εισοδήματος, διαπιστώθηκαν 800 περίπου περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχει ασυμφωνία με τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει οι επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς στις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.).»
» Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται ο έλεγχος της ακρίβειας αυτών των δηλώσεων από τις αρμόδιες
ΔΟΥ. Όπου επιβεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων των δηλώσεων, η επιστροφή γίνεται το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία ελέγχου.»
» Το σύνολο των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί είναι 1.353.343, εκ των οποίων οι 412.640 είναι πιστωτικές.»
Στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν συσταθεί και λειτουργούν ειδικά συνεργεία, τα οποία σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προβαίνουν σε διαρκείς ελέγχους των υποβαλλομένων δηλώσεων με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών τόσο στις ηλεκτρονικές όσο και στις έντυπες υποβολές.
Όσες σχετικές περιπτώσεις εντοπίζονται, αποστέλλονται στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για έλεγχο, ενώ ορισμένες περιπτώσεις παραπέμπονται και στη Δικαιοσύνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Είχε ευκαιρίες, του έλειψε το γκολ – Ντεμπούτο για Ρόκα (vids)
- Νορβηγία: Πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιά – Εκατοντάδες άνθρωποι σε καταφύγια
- Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή
- Ο Ματ Ντέιμον σε μια ειλικρινή συζήτηση με τον Τομ Χόλαντ – «Με δουλεύεις, έτσι;»
- Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη – Τα πρώτα στοιχεία από τον ιατροδικαστή

