Στέλεχος του αμερικανικού στρατού συνελήφθη για τη διαρροή βίντεο στο Wikileaks
Οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν και κρατούν έναν αναλυτή του στρατού με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τη διαρροή στην ιστοσελίδα αποκαλύψεων Wikileaks απόρρητου βίντεο με την επίθεση αμερικανικού ελικοπτέρου σε ομάδα αμάχων στο Ιράκ.
Οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν και κρατούν έναν αναλυτή του στρατού με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τη διαρροή απόρρητου βίντεο με την επίθεση αμερικανικού ελικοπτέρου σε ομάδα αμάχων στο Ιράκ.
Πρόκειται για έναν άνδρα 22 ετών στο οποίο οδήγησε τις Αρχές ένας πρώην χάκερ ενεργώντας «από ενδιαφέρον για την ασφάλεια της χώρας».Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τον αναλυτή διέρρευσαν άλλο ένα βίντεο απ΄οτο Αφγανιστάν και εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα.
Το βίντεο από το κύκλωμα του ελικοπτέρου δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου από το δικτυακό τόπο wikileaks.org. Σε αυτό φαίνεται καθαρά η επίθεση στους πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένα δημοσιογράφο.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα ελικόπτερα ενεπλάκησαν σε συμβάν με εχθρική δύναμη.
Η ιστοσελίδα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο συλληφθείς ήταν η πηγή της. Ωστόσο, έχουν δηλώσει ότι οι ίδιοι εργάστηκαν για την αποκωδικοποίηση του βίντεο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442