Ο Jean Todt προγραμματίζει την αναδόμηση του WRC
Μυθικοί οδηγοί του παρελθόντος και ειδήμονες των ράλι ετοιμάζουν προτάσεις για να γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πιο ελκυστικό και να προσελκύσει περισσότερες εργοστασιακές ομάδες, σύμφωνα με τον πρώην συνοδηγό και νυν πρόεδρο της FIA.
Την αναγκαιότητα βελτίωσης και εξέλιξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και της εισόδου νέων εργοστασιακών ομάδων εξέφρασε στο πλαίσιο του Ράλι Πορτογαλίας ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt – ο οποίος αντιμετωπίζει το WRC με μεγαλύτερη θέρμη σε σχέση με τον προκάτοχό του, Max Mosley.
Ο Γάλλος είπε ότι ακόμη δεν έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένες αλλαγές, παρά μόνο συλλέγει προτάσεις από ειδήμονες του σπορ – ωστόσο αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να αποκτήσει το WRC μεγαλύτερο ενδιαφέρον και διαφορετική δομή, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό.
“Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο διότι δεν έχουμε ακόμα κάτι να δείξουμε, αλλά εργαζόμαστε για αυτό”, τόνισε στη βρετανική εφημερίδα “Motorsport News”. “Μπορώ να σας πω τι δεν μου αρέσει στα ράλι αυτή τη στιγμή.
Μια παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση που περιλαμβάνεται σε πρόγραμμα της FIA πρέπει να είναι κάτι που θα περιλαμβάνει συναισθήματα και θα είναι ελκυστικό, καθώς είναι κάτι διαφορετικό.
Πρέπει να πω ότι δεν είναι ο [σωστός] τρόπος να βλέπω ένα ράλι να ξεκινά στις 9:30 το πρωί, να διακόπτεται στις 12:00 για γεύμα, να βγαίνει για άλλες τρεις Ειδικές και να έχει τελειώσει ως τις 17:00. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε συναισθήματα από ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, πρέπει να δουλέψουμε.
Στη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας είπα ότι θα εκλεχθεί ένας Επίτροπος Ράλι. Ακόμα το σκέφτομαι, αλλά δεν έχω πάρει αποφάσεις. Δημιούργησα μια Ομάδα Εργασίας για τα Ράλι με ειδήμονες όπως η Michele Mouton, ο Juha Kankkunen, ο Carlos Sainz, ο Guy Frequelin και ορισμένους οργανωτές.
Η Ομάδα Εργασίας θα κάνει μια πρόταση για την εξέλιξη των Ράλι. Για το μέλλον των ράλι περιμένω περισσότερα από όσα βλέπω, από τους οργανωτές, τις εταιρείες προώθησης και τις εργοστασιακές ομάδες, περιμένω περισσότερα από μια παγκοσμίου επιπέδου διοργάνωση της FIA.
Χρειαζόμαστε περισσότερους κατασκευαστές. Ευτυχώς έχουμε τη Ford και τη Citroen, αλλά δεν φτάνουν. Μιλάμε με ορισμένους κατασκευαστές που θα μπορούσαν να προετοιμαστούν να μπουν, αλλά πρέπει να τους ενθαρρύνουμε και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να προσθέσουμε μια νέα διάσταση στην κατηγορία”, κατέληξε.
auto.in.gr
- Στα λευκά ο Παρνασσός – Χιόνια και στην Ορεινή Κορινθία
- Δύο νεκροί στη Χερσώνα από ρωσικές επιθέσεις – «Συστηματική τρομοκρατία αμάχων» καταγγέλλει η Ουκρανία
- Να αποφύγει την… σκούπα θέλει ο Ιτούδης
- Σάρον Στόουν: Φωτογραφίζεται ανέμελη με μαγιό και χωρίς φίλτρα στα 68 της
- Ωρες αγωνίας για 19μηνών βρέφος στη Σκόπελο
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442