Με Πέπε αλλά δίχως Ζε Κάστρο θα πάει η Πορτογαλία στο Μουντιάλ 2010
Να συμπεριλάβει τον Πέπε της Ρεάλ Μαδρίτης και να αφήσει τον Ζε Κάστρο εκτός της 23άδας της εθνικής Πορτογαλίας για Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής αποφάσισε ο Κάρλος Κεϊρόζ. Εν τω μεταξύ, σε διεθνή φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Κοβίλια, η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα του Καμερούν με 3-1.
Να συμπεριλάβει τον Πέπε της Ρεάλ Μαδρίτης και να αφήσει τον Ζε Κάστρο εκτός της 23άδας της εθνικής Πορτογαλίας για Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής αποφάσισε ο Κάρλος Κεϊρόζ.
Στη σχετική ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πορτογαλίας, ο Κεϊρόζ έκανε αναφορά στον «επαγγελματισμό, τη δέσμευση και την αίσθηση ευθύνης, την οποία έδειξε ο Ζε Κάστρο σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας». Ο 27χρονος άσος, ο οποίος αγωνίζεται στη Λα Κορούνια, δεν είχε συμμετοχές στην εθνική, ενώ δεν αγωνίστηκε στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ.
Από την πλευρά του, ο Πέπε είχε μείνει εκτός δράσης από τον Δεκέμβριο λόγω επέμβασης στο γόνατο και συμπεριελήφθη στην προεπιλογή του ιβηρικού συγκροτήματος για να πάρει την Κυριακή πήρε το «πράσινο φως» από το ιατρικό επιτελείο για να επιστρέψει στις προπονήσεις.
Η Πορτογαλία μετέχει στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Βραζιλία και τη Βόρεια Κορέα.
Οι 23 «εκλεκτοί» του Κάρλος Κεϊρόζ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Εντουάρντο (Μπράγκα), Ντάνιελ Φερνάντες (Ηρακλής), Μπέτο (Πόρτο)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μιγκέλ (Βαλένθια), Πάουλο Φερέιρα (Τσέλσι), Ρικάρντο Καρβάλιο (Τσέλσι), Μπρούνο Άλβες (Πόρτο), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ρολάντο (Πόρτο), Ρικάρντο Κόστα (Λιλ), Φάμπιο Κοεντράο (Μπενφίκα)
ΜΕΣΟΙ: Πέδρο Μέντες (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ντούντα (Μάλαγα), Τιάγκο Μέντες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντέκο (Τσέλσι), Ραούλ Μεϊρέλες (Πόρτο), Μιγκέλ Βελόσο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Σιμάο Σαμπρόσα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντάνι Μιγκέλ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Λίεντσον (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ούγκο Αλμέιδα (Βέρντερ Βρέμης), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
Εν τω μεταξύ, σε διεθνή φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Κοβίλια, η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα του Καμερούν με 3-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με ισάριθμα γκολ του Ραούλ Μεϊρέλες (32′, 46′), οι αφρικανοί μείωσαν με τον Γουέμπο (69′) και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Νάνι, στο 81ο λεπτό.
Να υπογραμμιστεί ότι το Καμερούν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ετό στο 33′, όταν ο άσος της Ίντερ δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση.
ΑΠΕ
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442