Μετά από τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ αποτελεί παρελθόν από το Λιμάνι, καθώς δεν τα βρήκε με τους διοικούντες των «ερυθρολεύκων» στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα. Επομένος σταθμός στην καριέρα του θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η τουρκική Ανκαραγκουτσού.

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου, ο Ζεβλάκοφ έχει ενημερώσει πως έχει δεχτεί πρόταση από την Ανκαραγκουτσού. Η τουρκική ομάδα του πρότεινε διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 600.000 ευρώ.

Η αντιπρόταση των Πειραιωτών, που του είχαν τονίσει να μην υπογράψει στους Τούρκους μέχρι να κάνουν τη δική τους προσφορά, ήταν για διάρκεια ενός έτους, με τις ίδιες απολαβές του τελευταίου του συμβολαίου (450.000 ευρώ).

Στα 34 του χρόνια όμως ο Πολωνός, γνωρίζοντας πως υπογράφει πιθανότατα το τελευταίο του συμβόλαιο, ήθελε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για τον ίδιο και η Ανκαραγκουτσού του προσφέρει αυτά που ζητάει, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων είχε μεγάλη απόσταση και δεν θα μπορούσε να γεφυρωθεί. Ετσι, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Ζεβλάκοφ, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας για την συνεργασία τους, αποφάσισε πως δεν θα ξαναφορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία.

Συμβόλαιο για Βάντερσον

Την ίδια ώρα, ο 16χρονος Βάντερσον ετοιμάζεται να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η απόφαση του Ολυμπιακού να τον προωθήσει στη ανδρική ομάδα έχει ληφθεί εδώ και καιρό και από την στιγμή που υπάρχει πλέον διαθέσιμη θέση ξένου, ο Βραζιλιάνος αναμένεται σύντομα να κληθεί για να βάλει την υπογραφή του.

Ευχαριστώ από τον Νικλητσιώτη

Μετά την επιτυχημένη επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη στη Βοστόνη, ο Γιώργος Νικλητσιώτης αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε (ταχυπαλμίες) και επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό πιο δυνατός από ποτέ.

Ο νεαρός μέσος των «ερυθρολεύκων» ευχαρίστησε το σύλλογο και τον Σωκράτη Κόκκαλη, που τον έστειλε στις ΗΠΑ και τόνισε πως «πλέον είμαι πιο δυνατός και μπορώ να ονειρεύομαι», ενώ πρόσθεσε πως θέλει να ανταποδώσει στο γήπεδο όσα απλόχερα του δόθηκαν από τον Ολυμπιακό.

Το μήνυμα του Νικλητσιώτη: «Αγαπητοί μου φίλοι, Στα χρόνια της εφηβείας έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα να κάνουμε όλοι μας όνειρα σχετικά με τη διαδρομή της ζωής μας. Μπορεί να συμβαίνουν πολλά γύρω μας, η Ελλάδα να βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση αλλά οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μας είναι τα μόνα που δεν μπορούν να υποστούν ύφεση.

Στη δική μου περίπτωση προέκυψε αυτός ο κίνδυνος αλλά ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πράξη ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τους νέους ανθρώπους και ποντάρει πολύ στα παιδιά που έχουν τη φιλοδοξία να παίξουν ποδόσφαιρο φορώντας τη φανέλα του.

Ο πρόεδρος της ομάδας Σωκράτης Κόκκαλης με βοήθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της υγείας μου και στέλνοντάς με στη Βοστόνη είμαι τώρα στην ευχάριστη θέση να γυρίσω πιο ακμαίος και να μπορέσω να διεκδικήσω με όλες τις δυνάμεις μου το δικό μου όνειρο.

Μίλησαν στην καρδιά μου και ο Ολυμπιακός και ο κ. Κόκκαλης. Κι αυτό που απομένει σε μένα είναι αφού τους ευχαριστήσω δημόσια να μιλήσω και εγώ στο γήπεδο ώστε να μπορέσω να τους ανταποδώσω τα όσα πολλά και απλόχερα μου έδωσαν. Δεν είναι μικρό πράγμα να στέκεσαι δίπλα σε ένα παιδί που θέλει να παίξει μπάλα αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων αστεριών της ομάδας.

Μαζί με τον πατέρα μου και τον Κυριάκο Δουρέκα που με συνόδευσαν και χάρη στην υψηλών προδιαγραφών ιατρική βοήθεια που δέχτηκα στο νοσοκομείο της Βοστόνης είμαι τώρα πιο δυνατός από ποτέ και μπορώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι. Τι πιο σπουδαίο;

Τους ευχαριστώ όλους Στάθηκαν δίπλα μου, θα είμαι κοντά τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους ιατρούς της ομάδας Π. Σταματόπουλο και Ι. Αναγνωστόπουλο και όλο το ιατρικό team που ήταν δίπλα μου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr