Η Novo Nordisk απορρίπτει ελληνική εντολή για την περικοπή τιμών στις ινσουλίνες της
Κοπεγχάγη: Η υπ' αριθμόν ένα παγκοσμίως εταιρεία φαρμάκων για τον διαβήτη Novo Nordisk απέρριψε ελληνική εντολή για την περικοπή κατά ένα τέταρτο των τιμών στις σύγχρονες ινσουλίνες της λόγω των φόβων ότι οι περικοπές αυτές θα εξαπλωθούν και σε μεγαλύτερες αγορές από την ελληνική, δήλωσε ο διευθυντής της δανικής φαρμακοβιομηχανίας.
Κοπεγχάγη: Η υπ’ αριθμόν ένα παγκοσμίως εταιρεία φαρμάκων για τον διαβήτη Novo Nordisk απέρριψε ελληνική εντολή για την περικοπή κατά ένα τέταρτο των τιμών στις σύγχρονες ινσουλίνες της λόγω των φόβων ότι οι περικοπές αυτές θα εξαπλωθούν και σε μεγαλύτερες αγορές από την ελληνική, δήλωσε ο διευθυντής της δανικής φαρμακοβιομηχανίας.
Η Novo Nordisk είναι η πρώτη φαρμακοβιομηχανία που αποσύρει φάρμακά της από την ελληνική αγορά λόγω της μεταρρύθμισης των τιμών στην οποία προχώρησαν οι ελληνικές αρχές εν μέσω της τρέχουσας κρίσης με το ελληνικό χρέος.
Την εταιρεία αυτή ακολούθησε και η επίσης δανική φαρμακοβιομηχανία LEO Pharma, η οποία ανακοίνωσε και αυτή ότι θα αποσύρει ορισμένα από τα προϊόντα της από την Ελλάδα.
Ο διευθυντής της Novo Λαρς Ρέμπιεν Σόρενσεν δήλωσε ότι έχει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έδωσε εντολή για περικοπή 25% στην τιμή των σύγχρονων ινσουλινών της εταιρείας.
«Αυτό που προτείνουν τώρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», σημείωσε. «Θα έχει επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών και έχει έναν αντίκτυπο σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης όπου οι ελληνικές τιμές χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις», σημείωσε ο κ.Σόρενσεν.
Η εταιρεία ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα χαμηλώσει τις τιμές των πιο πρόσφατων προϊόντων ινσουλίνης που διαθέτει, οι οποίες ονομάζονται σύγχρονες ινσουλίνες, και των ινσουλινών που χορηγούνται σε ενέσιμη μορφή με συστήματα στυλό.
Ως αποτέλεσμα οι χονδρέμποροι σταμάτησαν την παραγγελία των προϊόντων αυτών επειδή θα χρειαζόταν να τα πωλούν με ζημία, επισήμανε η Novo.
Σύμφωνα με τον κ. Σόρενσεν, εντός λίγων εβδομάδων θα υπάρξει έλλειψη των σύγχρονων ινσουλινών της Novo στην Ελλάδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
health.in.gr
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442