Η Novo Nordisk απορρίπτει ελληνική εντολή για την περικοπή τιμών στις ινσουλίνες της
Κοπεγχάγη: Η υπ' αριθμόν ένα παγκοσμίως εταιρεία φαρμάκων για τον διαβήτη Novo Nordisk απέρριψε ελληνική εντολή για την περικοπή κατά ένα τέταρτο των τιμών στις σύγχρονες ινσουλίνες της λόγω των φόβων ότι οι περικοπές αυτές θα εξαπλωθούν και σε μεγαλύτερες αγορές από την ελληνική, δήλωσε ο διευθυντής της δανικής φαρμακοβιομηχανίας.
Κοπεγχάγη: Η υπ’ αριθμόν ένα παγκοσμίως εταιρεία φαρμάκων για τον διαβήτη Novo Nordisk απέρριψε ελληνική εντολή για την περικοπή κατά ένα τέταρτο των τιμών στις σύγχρονες ινσουλίνες της λόγω των φόβων ότι οι περικοπές αυτές θα εξαπλωθούν και σε μεγαλύτερες αγορές από την ελληνική, δήλωσε ο διευθυντής της δανικής φαρμακοβιομηχανίας.
Η Novo Nordisk είναι η πρώτη φαρμακοβιομηχανία που αποσύρει φάρμακά της από την ελληνική αγορά λόγω της μεταρρύθμισης των τιμών στην οποία προχώρησαν οι ελληνικές αρχές εν μέσω της τρέχουσας κρίσης με το ελληνικό χρέος.
Την εταιρεία αυτή ακολούθησε και η επίσης δανική φαρμακοβιομηχανία LEO Pharma, η οποία ανακοίνωσε και αυτή ότι θα αποσύρει ορισμένα από τα προϊόντα της από την Ελλάδα.
Ο διευθυντής της Novo Λαρς Ρέμπιεν Σόρενσεν δήλωσε ότι έχει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έδωσε εντολή για περικοπή 25% στην τιμή των σύγχρονων ινσουλινών της εταιρείας.
«Αυτό που προτείνουν τώρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», σημείωσε. «Θα έχει επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών και έχει έναν αντίκτυπο σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης όπου οι ελληνικές τιμές χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς στις διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις», σημείωσε ο κ.Σόρενσεν.
Η εταιρεία ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα χαμηλώσει τις τιμές των πιο πρόσφατων προϊόντων ινσουλίνης που διαθέτει, οι οποίες ονομάζονται σύγχρονες ινσουλίνες, και των ινσουλινών που χορηγούνται σε ενέσιμη μορφή με συστήματα στυλό.
Ως αποτέλεσμα οι χονδρέμποροι σταμάτησαν την παραγγελία των προϊόντων αυτών επειδή θα χρειαζόταν να τα πωλούν με ζημία, επισήμανε η Novo.
Σύμφωνα με τον κ. Σόρενσεν, εντός λίγων εβδομάδων θα υπάρξει έλλειψη των σύγχρονων ινσουλινών της Novo στην Ελλάδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
health.in.gr
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442