Το Τουρκμενιστάν θα κατασκευάσει χωρίς τη Ρωσία τον αγωγό «Ανατολή-Δύση»
Το Τουρκμενιστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προωθήσει μόνο του την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «East-West», με τον οποίο θα μεταφέρονται τα πλούσια κοιτάσματά του, ένα σχέδιο 1,5 δισ. δολαρίων στο οποίο η Ρωσία ευελπιστούσε πως θα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο.
Το Τουρκμενιστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προωθήσει μόνο του την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «East-West», με τον οποίο θα μεταφέρονται τα πλούσια κοιτάσματά του, ένα σχέδιο 1,5 δισ. δολαρίων στο οποίο η Ρωσία ευελπιστούσε πως θα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο.
«Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουμε την κατασκευή του νέου αγωγού Ανατολή- Δύση με ίδια έξοδα» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ουδέτερο Τουρκμενιστάν.
«Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα συνδέει τις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου συγκεντρώνονται τα πλουσιότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου, με τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές του Τουρκμενιστάν στο κέντρο και κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας» ανέφερε.
Ο Μπερντιμουχαμέντοφ υπέγραψε διάταγμα που εξουσιοδοτεί την κρατική εταιρεία ενέργειας Turkmengaz να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τον αγωγό, του οποίου η ετήσια δυνατότητα μεταφοράς θα ανέρχεται σε 30 δισ. κυβικά μέτρα αερίου, προσθέτει η εφημερίδα.
Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο και η λειτουργία του προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Επιστολή του Δημάρχου Πειραιά στον Πρωθυπουργό για την υπογειοποίηση των Γραμμών του ΗΣΑΠ
- Ανδρουλάκης: Να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών, της τοξικότητας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442