Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κινητήρες Porsche ή Audi στη F1

Κινητήρες Porsche ή Audi στη F1

Ο Όμιλος Volkswagen επιβεβαιώνει πως εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας κινητήρων σε ομάδες της Formula 1 με την ονομασία VW, Porsche ή και Audi.

Ο Όμιλος Volkswagen ενδέχεται να μπει στη Formula 1 προμηθεύοντας κινητήρες με την ονομασία Porsche ή Audi, όπως είπε -επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά την έντονη φημολογία- ο αγωνιστικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας, Kris Nissen.


Η VW εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου στο σπορ, αν η FIA επιτρέψει την κατασκευή και χρήση του λεγόμενου παγκόσμιου κινητήρα, ο οποίος -με ορισμένες τροποποιήσεις- θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε πολλές μορφές αγώνων.


Θα μπορούσε να είναι η Audi, η Porsche κι επίσης θα μπορούσε να είναι και η Volkswagen είπε ο Kris Nissen για την εταιρεία που θα δώσει το όνομά της στους κινητήρες της F1, αν κάτι τέτοιο τελικά αποφασιστεί. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ταίριαζε στις (σ.σ.: άλλες εταιρείες του ομίλου) Skoda, Seat ή Bentley.


Η επιλογή έχει λογική, διότι στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου η Porsche είναι ανταγωνιστική της Ferrari και η Audi είναι ανταγωνιστική της Mercedes-Benz, των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών που ήδη συμμετέχουν στη F1.


Τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Formula 1 μειώθηκαν δραματικά, μετά τις αποχωρήσεις των Honda, BMW, Toyota αλλά και της Renault, που πέρασε κατά 75% στα χέρια της ελβετικής επενδυτικής εταιρείας Genii Capital.


Υπάρχει ένα χάσμα μετά της F1 και των αγοραστών της Toyota. Η F1 παραμένει η κορωνίδα των αγώνων, αλλά η εικόνα της έγινε πολύ ελιτίστικη είπε ο πρώην Διευθυντής της Toyota F1, Tadashi Yamashina.

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024