Τρεις αιώνες δημοσιογραφίας θα ψηφιοποιήσει η Βρετανική Βιβλιοθήκη
Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ψηφιοποίηση και τη δημοσιοποίηση μέρους από εκατομμύρια φύλλα εφημερίδων που έχει στο αρχείο της ανακοίνωσε η Βρετανική Βιβλιοθήκη. Συνολικά το αρχείο της Βιβλιοθήκης, μίας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, έχει 52.000 τίτλους τοπικών και ξένων εφημερίδων.
Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ψηφιοποίηση και τη δημοσιοποίηση μέρους από εκατομμύρια φύλλα εφημερίδων που έχει στο αρχείο της ανακοίνωσε η Βρετανική Βιβλιοθήκη.
Το σχέδιο έχει διάρκεια δέκα ετών και περιλαμβάνει τη ψηφιοποίηση 40 εκατομμυρίων σελίδων που καλύπτουν τρεις αιώνες δημοσιογραφίας.
Ένα πρώτο μέρος από τα φύλλα θα δοθεί στο κοινό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Συνολικά το αρχείο της Βιβλιοθήκης, μίας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, έχει 52.000 τίτλους τοπικών και ξένων εφημερίδων.
Όπως αναφέρει το BBC, το αρχείο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για τους αναγνώστες στο κεντρικό κτήριο της Βιβλιοθήκης και με μικρό αντίτιμο για εκτός αυτού του χώρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί ο Λανουά ζήτησε από τους διαιτητές να χειροκροτήσουν εαυτούς
- Δολοφονία 59χρονης στον Εύοσμο: Νέος κύκλος καταθέσεων – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η χαμένη τιμή της ελληνικής κεντροδεξιάς
- Παράταση παραστάσεων για το «Lost & Found» στο Altera Pars
- Προσφυγές κατά της εφορίας: 8 στους 10 έφυγαν «με άδεια χέρια»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Joyspan: Ανακαλύπτοντας το νόημα της χαράς
- Νεκρά πρόβατα εντοπίστηκαν σε πλαγιά στην Πτελέα Κοζάνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442