
Κρατικά ομόλογα ύψους 16,5 δισ. ευρώ αγόρασε η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα
Η ΕΚΤ αποκάλυψε στο Reuters ότι αγόρασε κρατικά ομόλογα μελών της ευρωζώνης ύψους 16,5 δισ. ευρώ, στο διάστημα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής του σχετικού προγράμματος. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αποδεχθεί προθεσμιακές καταθέσεις με κυμαινόμενο επιτόκιο ως αντιστάθμισμα, για να απορροφήσει, δηλαδή, την πλεονάζουσα ρευστότητα.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε την Δευτέρα στο Reuters ότι αγόρασε κρατικά ομόλογα μελών της ευρωζώνης ύψους 16,5 δισ. ευρώ, στο διάστημα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αποδεχθεί προθεσμιακές καταθέσεις με κυμαινόμενο επιτόκιο ως αντιστάθμισμα, για να απορροφήσει δηλαδή την πλεονάζουσα ρευστότητα που δημιουργείται από την αγορά ομολόγων εκ μέρους της.
Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε στην σελίδα του Reuters ότι την Τρίτη θα δεχθεί προσφορές, δίνοντας στις τράπεζες τη δυνατότητα να καταθέσουν την πλεονάζουσα ρευστότητά τους με επιτόκια μέχρι 1%.
Υπενθυμίζεται ότι οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα την αγορά ομολόγων ως μέρος του πακέτου στήριξης του ευρώ, ύψους 1 τρισ. δολαρίων.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ υπερασπίστηκε με σθένος την επιλογή αυτή, ως αναγκαία τις κρίσιμες ώρες που περνά η ευρωζώνη, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σχέδιο, ώστε να μην δημιουργηθούν πληθωριστικές πιέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρηνικά όπλα: Μεγεθύνονται οι επενδύσεις στην παραγωγή τους – Ξεπερνώνται οι ηθικές αναστολές
- G 20: Ο Τραμπ διατηρεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο της Φλόριντα
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ
- G20: Η Ρωσία «θα προσκληθεί» στις εργασίες και στη σύνοδο της Φλόριντα
- Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή σε πτήσεις μικρής και μεσαίας απόστασης