Δέκα συμφωνίες στο μεικτό ελληνοτουρκικό συμβούλιο συνεργασίας την Παρασκευή
Δέκα συμφωνίες που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας τόσο στον τομέα της οικονομίας με αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και στους τομείς του περιβάλλοντος και του τουρισμού, αναμένεται να υπογράψουν την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.
Δέκα συμφωνίες που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας τόσο στον τομέα της οικονομίας με αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και στους τομείς του περιβάλλοντος και του τουρισμού, αναμένεται να υπογράψουν την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από την αστυνομία για την επίσκεψη Ερντογάν.
Στις συναντήσεις των δυο πλευρών, σύμφωνα με «Τα Νέα», αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, το ζήτημα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, το Κυπριακό αλλά και το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας, το οποίο θέτει επίμονα η τουρκική πλευρά.
Η τουρκική πλευρά με την επίσκεψη στην Αθήνα επιχειρεί να περάσει μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης στο πνεύμα των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», που προωθεί τον τελευταίο καιρό η Αγκυρα.
{{{ moto }}}
Η Αθήνα από την πλευρά της επιμένει ότι η επίσκεψη Ερντογάν είναι η επίσημη «σφραγίδα» για την απαρχή μια νέας πορείας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν καλλιεργεί, ωστόσο, υψηλές προσδοκίες στα μεγάλα θέματα, καθώς πιστεύει ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα πρέπει να ξεκινήσει από τα ζητήματα χαμηλής πολιτικής (π.χ. τουρισμός, περιβάλλον, ενέργεια, παιδεία κ.λπ.) για να προχωρήσει εν συνεχεία στα πολιτικά ζητήματα.
Μεικτό ελληνοτουρκικό συμβούλιο συνεργασίας
Οι δέκα υπουργοί με τις συζύγους τους που θα συνοδεύουν τον Τούρκο πρωθυπουργό φθάνουν στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ο Τ. Ερντογάν φθάνει το πρωί της Παρασκευής για να συναντήσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Θα ακολουθήσει συνάντησή με τον Γ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κατόπιν θα δει τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
Το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στο «Χίλτον» η μεικτή συνεδρίαση των 17 ελλήνων και τούρκων υπουργών που συμμετέχουν στο Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας, υπό την προεδρία των Γ.Παπανδρέου και Τ.Ερντογάν και μετά τις δηλώσεις στον Τύπο θα ακολουθήσει το ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, πάλι υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ. Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν οι 100 επιχειρηματίες που φέρνει μαζί του ο τούρκος πρωθυπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442