Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συνεργασία με το «Δίκτυο Μεσόγειος SOS» διοργανώνει την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, συντονισμένο καθαρισμό των παραλιών Ψανής και Γρίμποβο, στη Ναύπακτο.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 2010 ως «Έτος Βιοποικιλότητας», και στο πλαίσιο αυτό η εκστρατεία εστιάζει φέτος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα, εξαιτίας της απόρριψης σκουπιδιών.

Το «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει για 15η χρονιά την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» η οποία, εκτός από το προφανές αποτέλεσμα της εξυγίανσης των περιοχών στις οποίες πραγματοποιείται, αποσκοπεί παράλληλα και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Οι διοργανωτές καλούν λοιπόν μαθητές και εκπαιδευτικούς, τον Δήμο, κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν και να δηλώσουν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Σημεία εκκίνησης 14ης Μαΐου
9:00 Ψανή (πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)
9:00 Γρίμποβο (αλσύλλιο)

Για την περισυλλογή απορριμμάτων Θα μοιραστούν σακούλες, γάντια, καπελάκια.

• Στις 12.30 πμ θα γίνει προσπάθεια καθαρισμού & καταγραφής του πυθμένα του λιμανιού
της Ναυπάκτου από δύτες. Μια προσφορά της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ.

• Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των ακτών, θα ακολουθήσει συγκέντρωση των εθελοντών στην παραλία της πλαζ στη Ψανή, για ξεκούραση και κέρασμα αναψυκτικών. Ευγενική προσφορά του καταστήματος Βερόπουλος Ναυπάκτου.

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου.