Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Εκτός ΝΔ τέθηκε η βουλευτής Α' Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη μετά την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ των έκτακτων οικονομικών μέτρων. Την απόφαση έλαβε η Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία συνεδρίασε υπό τον Γ.Τραγάκη. Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε θέσει την πρώην υπουργό εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εκτός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε η βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη μετά την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ των έκτακτων οικονομικών μέτρων.

Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία συνεδρίασε υπό τον Γιάννη Τραγάκη.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας, η οποία τίθεται από τον Πρόεδρο του Κόμματος και στο άρθρο 6 παρ. γ και δ του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, περί απώλειας της ιδιότητας του μέλους, καθώς και μετά από τη δήλωση της κας Θεοδώρας Μπακογιάννη, που επακολούθησε της αποφάσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.»

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε θέσει την πρώην υπουργό εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η ίδια η πρώην υπουργός σε επιστολή της τόνισε ότι ενήργησε κατά συνείδηση, ακολουθώντας το δρόμο της ευθύνης με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας. Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας, τονίζει.

«Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω» σημειώνει.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την καταψήφιση των μέτρων με προσωπική του απόφαση, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ούτε και πρότεινε μία σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024