Συνέχισαν την «βουτιά» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεν υποχωρούν οι δημοσιονομικοί φόβοι
Στο χαμηλότερο σημείο τους για τις τελευταίες δέκα εβδομάδες έκλεισαν την Πέμπτη οι αγορές στην Ευρώπη, συνεχίζοντας την πτώση των προηγούμενων δύο ημερών ενώ δεν υποχωρούν οι φόβοι για τα δημοσιονομικά προβλήματα του νότου. Οι τράπεζες ηγήθηκαν της υποχώρησης, υψηλότερα τα spread των ισπανικών αλλά και των ιταλικών ομολόγων, χαμηλότερα και το ευρώ.
Στο χαμηλότερο σημείο τους για τις τελευταίες δέκα εβδομάδες έκλεισαν την Πέμπτη οι αγορές στην Ευρώπη, συνεχίζοντας την πτώση των προηγούμενων δύο ημερών ενώ δεν υποχωρούν οι φόβοι για τα δημοσιονομικά προβλήματα του νότου και τις ανησυχίες ότι η ελληνική κρίση θα μεταδοθεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία, ίσως ακόμη και την Ιταλία.
Το ευρώ βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο του για τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες, αγγίζοντας το 1,2696 δολάριο ΗΠΑ νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.
Στην αιχμή της υποχώρησης βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές (Barclays, Societe Generale, Banco Santander, BBVA, Unicredit, Lloyds, Commerzbank, Deutsche Bank έκλεισαν με πτώση μεταξύ 1% και 7%, όπως και η μετοχή της BNP Paribas που γνωστοποίησε ότι έχει εκτεθεί σε 5 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους).
Χαμηλότερα βρέθηκαν και τα ισπανικά και τα ιταλικά spread.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 0,84% στις 5.908,26 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.260,99 μονάδες, με πτώση 1,5%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 2,2% στις 3.556,10 μονάδες.
Ο ΙΒΕΧ 35 στην Ισπανία υποχώρησε κατά 3,95%, ο FTSE MIB στην Ιταλία έπεσε κατά 4,2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442