
Από το χωριό Πρασές μέχρι το Σπήλι
Από το κέντρο του Ρεθύμνου, στο 3χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου-Ηρακλείου φθάνετε στην περιοχή Μισίρια και από εκεί ακολουθείτε τη διασταύρωση προς Αμάρι.

Στο 12ο χλμ. συναντάτε το χωριό Πρασές και μετά από 10χλμ. το χωριό Ποταμοί όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα μεγάλου φράγματος. Από τους Ποταμούς μπορούμε να βγούμε λίγο από την πορεία μας και να ακολουθήσετε την παράκαμψη προς Βολιώνιες. Συνεχίζοντας την παράκαμψη μετά από 10χλμ. φθάνετε στο χωριό Πατσός όπου αξίζει να επισκεφθείτε το Κραναίο άντρο ή σπήλαιο του Αγίου Αντωνίουμέσα στο φαράγγι της Πατσού.
Επιστρέφετε στους Ποταμούς και συνεχίζετε την πορεία του αμαξιτού δρόμου από εκεί που είχατε σταματήσει. Μετά από απόσταση 8χλμ. φθάνετε στο αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό Απόστολοι όπου αξίζει να επισκεφθείτε την τοιχογραφημένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου (14ος αι.). Συνεχίζοντας για ένα περίπου ακόμα χιλιόμετρο φθάνετε στο χωριό Αγία Φωτεινή και από εκεί με μια μικρή παράκαμψη ενόςχιλίομέτρο αριστερά στο χωριό Θρόνος, την αρχαία Σίβρυτο, με την πανοραμική θέα προς την κοιλάδα του Αμαρίου και τη θαυμάσια τοιχογραφημένη εκκλησία της Παναγίας του 14ου αι.
Από το χωριό Θρόνοςκατευθύνεστε προς το χωριό Μονή Ασωμάτων, όπου υπήρχεμοναστήρι που ήκμασε κατά τον 17ο αι. και από το 1930 μετατράπηκε σε γεωργική σχολή. Έξω από το χωριό, βρίσκεται η εκκλησία της Αγ. Παρασκευής στην οποία μας οδηγεί χωματόδρομος. Από τη Μονή Ασωμάτων κατευθύνεστε προς το Μοναστηράκι και από εκεί προς τα δυτικά. Μετά από 7 χλμ. φθάνετε στο χωριό Μέρωνας με την πλούσια βλάστηση και την υπέροχη θέα. Εκεί μπορούμε να θαυμάσετε υπολείμματα βενετσιάνικων σπιτιών και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας.
Σε απόσταση 5χλμ. από το Μέρωνα βρίσκεται το χωριό Γερακάρι που φημίζεται για την παραγωγή κερασιών καιτην εποχή της άνθισής τους μπορείκανείς να απολαύσειτο μαγευτικό θέαμα. Ακολουθώντας το δόμο Γερακάρι – Σπήλι μπορείτεεύκολα να βρεθείτε στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο που συνδέει το βόρειο με το νότιο Ρέθυμνο, αφού πρώτα κάνετε μια στάση στο Σπήλι και δροσιστεί στις γάργαρες πηγές του. Η απόσταση για την επιστροφή στο Ρέθυμνο είναι 30χλμ.
Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου
- Super League: Η ΚΕΔ όρισε τον Σάντσεθ Μαρτίνεθ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο Όσμερς σφυρίζει στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
- Γιατί η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ αποχώρησε από τo The White Lotus; Χάος και παρασκήνιο με τον Μάικ Γουάιτ
- Σκουριές: Στην τελική ευθεία για παραγωγή η επένδυση που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα
- Αφρικανική σκόνη: Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα – Χάρτης με τις περιοχές που θα επηρεαστούν
- Ηλεκτρικά πατίνια: «Μπήκαν αδόμητα, μας αιφνιδίασαν» – Τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους
- Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442