Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Κίνδυνο εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης στην Ευρώπη εξακολουθεί να βλέπει ο Στρος-Καν

Κίνδυνο εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης στην Ευρώπη εξακολουθεί να βλέπει ο Στρος-Καν

Εξακολουθεί να βλέπει κίνδυνο εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης χρέους στην Ευρώπη ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Ωστόσο κρίνει ότι δεν κινδυνεύει καμία μεγάλη χώρα της ΕΕ. Αποχώρηση χωρών από την ευρωζώνη θα σήμανε το τέλος του ευρώ, τονίζει και ζητά ενίσχυση συνεργασίας στις οικονομικές πολιτικές. Χαιρετίζει δε την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν εξακολουθεί να βλέπει κίνδυνο εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης χρέους στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, όπως αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο προσθέτει, πως δεν βλέπει ουσιαστικό κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης της Ελλάδας στη Γαλλία, στην Γερμανία ή άλλη μεγάλη χώρα της ΕΕ.

Η αποχώρηση χωρών από την ευρωζώνη θα σηματοδοτούσε το τέλος του ενιαίου νομίσματος, κρίνει ο Στρος-Καν και ζητά περισσότερη συνεργασία στις οικονομικές πολιτικές.

Τέλος ο επικεφαλής του ΔΝΤ, χαιρετίζει την απόφαση της ΕΚΤ να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

«Καλωσορίζουμε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του ισχυρού σταθεροποιητικού προγράμματος της Ελλάδας, η οποία αποφάσισε να άρει την ισχύ των ελάχιστων πιστωτικών ορίων αναφορικά με τα εχέγγυα που κατατίθενται για λόγους άντλησης ρευστότητας από το πιστωτικό σύστημα του ευρώ, σε ό,τι αφορά σε χρέος (ομόλογα) που έχει εκδώσει ή εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο Στρος-Καν.

«Αυτή η απόφαση της ΕΚΤ θα παράσχει σημαντική υποστήριξη στο πρόγραμμα, βοηθώντας στη διατήρηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρωθυποyργός Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «η επίθεση κερδοσκοπίας κατά του ευρώ θα αποτύχει», τονίζοντας ότι η Ευρωζώνη «είναι ακέραιη και σταθερή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies