
Το τέλος της απόσυρσης γκρεμίζει την ιταλική αγορά αυτοκινήτου
Αντιφατικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Απρίλιο, με την λήξη των προγραμμάτων απόσυρσης να καθορίζουν τις πωλήσεις, προδιαγράφοντας ένα όχι και τόσο ευοίωνο μέλλον.
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών κινήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ιταλία τον Απρίλιο καθώς η λήξη των προγραμμάτων απόσυρσης περιόρισε τις ταξινομήσεις κατά 15,65% στις 159.971 μονάδες.
Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της UNRAE (ιταλική ένωση Ξένων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου), Gianni Filipponi σχολιάζοντας τα πρώτα στοιχεία για την ιταλική αγορά αυτοκινήτου, … ο Απρίλιος θα αποτελέσει το βαρόμετρο γι αυτό που μας περιμένει τους επόμενους μήνες σε επίπεδο μείωσης ταξινομήσεων.
Στην σχετική της ανακοίνωση η UNRAE αναφέρει ότι οι πωλήσεις στην ιταλική αγορά αυτοκινήτου τον Απρίλιο είναι οι χαμηλότερες που έχουν καταγραφεί από το 1996.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της εγχώριας Fiat μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 26,2% αφήνοντας την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία με μερίδιο αγοράς 30,73% σύμφωνα με στοιχεία ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Στον αντίποδα βρίσκεται η ισπανική αγορά αυτοκινήτου όπου η απόσυρση θα ισχύει μέχρι τον Ιούνιο και όσον αφορά τον Απρίλιο πριμοδότησε την χώρα των Ιβήρων με 93.600 ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων, μέγεθος που αντιστοιχεί σε αύξηση 39,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Θετικά είναι και τα στοιχεία πωλήσεων στην Γαλλία όπου οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 1,95%, αθροίζοντας στις 191.000 μονάδες.
Όπως σημειώνει ωστόσο η γαλλική ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτου η διαφορά του Απριλίου από τον Μάρτιο οπότε οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση 13% στην γαλλική αγορά καταδεικνύει τον αντίκτυπο της σταδιακής παύσης της απόσυρσης.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται από την ένωση, ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οι ταξινομήσεις των οπόίων αυξήθηκαν κατά 32,2%, στοιχείο που κατά τους αναλυτές αποτελεί δείγμα οικονομικής ανάκαμψης.
auto.in.gr
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
