Διεθνή συνωμοσία διακρίνουν οι ΗΠΑ πίσω από την απόπειρα στην Times Square
Συνωμοσία με διεθνείς διασυνδέσεις διακρίνουν οι ΗΠΑ πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην Times Square, κατά πληροφορίες της Washington Post. Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης χαρακτηρίζει για πρώτη φορά το περιστατικό ο Λευκός Οίκος, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του επίδοξου βομβιστή.
Εμπλοκή αρκετών προσώπων σε μία συνωμοσία με διεθνείς διασυνδέσεις διακρίνουν οι ΗΠΑ πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην Times Square, κατά πληροφορίες της Washington Post. Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης χαρακτηρίζει για πρώτη φορά το περιστατικό η κυβέρνηση Ομπάμα, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του επίδοξου βομβιστή.
Η απόπειρα φαίνεται ότι είχε συντονιστεί από αρκετά πρόσωπα σε μία συνωμοσία με διεθνείς διασυνδέσεις, γράφει στη δικτυακή της έκδοση η Washington Post το βράδυ της Δευτέρας, επικαλούμενη ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Την ευθύνη για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση έχουν «διεκδικήσει» Πακιστανοί Ταλιμπάν, ωστόσο οι αμερικανικές Αρχές και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ τηρούν επιφυλακτική στάση κατά πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν εμπλοκή Πακιστανών Ταλιμπάν και ότι δεν είναι γνωστό εάν το άτομο ή τα άτομα που κρύβονται πίσω από την επίθεση είναι Αμερικανοί ή ξένοι.
Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός λευκού άνδρα που έχει καταγραφεί σε βίντεο να αφαιρεί το πουκάμισό του κοντά στο σημείο του παγιδευμένου οχήματος και να το τοποθετεί σε μία τσάντα.
Ο άνδρας, περίπου 40 ετών, φαίνεται σε εικόνες από τις κάμερες της περιοχής περίπου μισό τετράγωνο από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη και τα αλάρμ να αναβοσβήνουν.
Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ δήλωσε πεπεισμένος σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι η έρευνα θα είναι επιτυχής και οι υπαίτιοι για την απόπειρα θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
«Έχουμε κάποια καλά στοιχεία» είπε και επιφυλάχθηκε να συνδέσει το επεισόδιο με διεθνή τρομοκρατία και τους ισχυρισμούς εμπλοκής των Πακιστανών Ταλιμπάν.
«Γνωρίζω ότι αυτή η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για περιστατικά που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε ανάμειξη» ανέφερε ο Έρικ Χόλντερ.
Σε ακόλουθη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς μίλησε για πρώτη φορά για τρομοκρατική απόπειρα.
Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής στην καρδιά της Νέας Υόρκης, την Times Square. Οι γύρω δρόμοι εκκενώθηκαν και οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν την αυτοσχέδια βόμβα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας