Για τις εξελίξεις στην οικονομία ενημερώνει τον Κ.Παπούλια ο πρωθυπουργός
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έχει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα νέα οικονομικά μέτρα. Ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έχει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα νέα οικονομικά μέτρα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια του ζήτησε να συγκαλέσει, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, τη Δευτέρα, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στην οικονομία.
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει, μετά από αίτημά του, το μεσημέρι της Δευτέρας (στις 13:30) και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Υπενθυμίζεται ότι η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έχει δηλώσει πως μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετά την ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει νόημα.
«Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα νέα σκληρά μέτρα.
Παρά την κριτική, ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το θέμα της στάσης που θα τηρήσει η ΝΔ στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου με τα επαχθή οικονομικά μέτρα, το οποίο εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί έως τα μέσα της εβδομάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
- H τέλεια ληστεία των 11 λεπτών – Κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. δια χειρός Ρενέ Λαλίκ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442