Ενισχύσεις από όλη τη χώρα φέρνουν οι διαδηλωτές στη Ταϊλάνδη
Με τη διαμαρτυρία τους να επιμένει για έβδομη συνεχή εβδομάδα, χωρίς μάλιστα ενδείξεις υποχώρησης, οι κόκκινοι διαδηλωτές στη Ταϊλάνδη δηλώνουν τώρα ότι έρχονται ενισχύσεις από όλη τη χώρα. Παράλληλα, ενώ ξένοι αναλυτές προειδοποιούν για την πιθανότητα εμφυλίου πολέμου, αναζητείται τρόπος διεθνούς μεσολάβησης.
Με τη διαμαρτυρία τους να επιμένει για έβδομη συνεχή εβδομάδα, χωρίς μάλιστα ενδείξεις υποχώρησης, οι κόκκινοι διαδηλωτές στη Ταϊλάνδη δηλώνουν τώρα ότι έρχονται ενισχύσεις από όλη τη χώρα.
«Περισσότεροι διαδηλωτές με κόκκινα πουκάμισα έρχονται από τις επαρχίες και θα μείνουν για πολύ καιρό στην πρωτεύουσα», λένε τώρα οι διαδηλωτές που αντλούν την υποστήριξή τους ακριβώς από τους κατοίκους της επαρχίας με κατώτερα οικονομικά εισοδήματα και από τους εργαζόμενους στα αστικά κέντρα,.
Οι κόκκινοι διαδηλωτές έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο της Μπανγκόκ, και μάλιστα σε ακριβή εμπορική περιοχή, και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Αμπισίτ Βετζατζίβα και τη διεξαγωγή εκλογών.
Οι συγκρούσεις με την αστυνομία έχουν προκαλέσει τον θάνατο 26 διαδηλωτών και ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 1.000.
Εντωμεταξύ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της κυβέρνησης δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής τίποτα και οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους. Η παράταση του αδιεξόδου και τα περιστατικά βίας κάνουν πολλούς αναλυτές να θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.
Ξένοι παράγοντες καλούν σε διεθνή μεσολάβηση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την επίλυση της παρατεταμένης κρίσης που ήδη προκαλεί προβλήματα στην οικονομία και τον τουρισμό. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες έχουν έρθει σε επαφή και με τις δύο πλευρές, χωρίς σαφή αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση πάντως αρνείται κάθε ξένη παρέμβαση στη χώρα και μιλά για εσωτερική κατάσταση με λεπτά σημεία που ίσως να μην μπορούν να αναγνωρίσουν οι ξένοι μεσολαβητές. Επέκρινε ακόμη τις συναντήσεις των διπλωματών με τους κόκκινους διαδηλωτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442