Ξεκάθαρη νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον στην τρίτη τηλεμαχία στη Βρετανία
Ο ηγέτης των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, αναδείχθηκε νικητής και με σημαντική διαφορά από τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, στην τρίτη και τελευταία τηλεμαχία εν όψει των εκλογών στη Βρετανία. Απολογητικός εμφανίστηκε ο Γκόρντον Μπράουν. Δεύτερος στις δημοσκοπήσεις ο Νικ Κλεγκ.
Ο ηγέτης των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, αναδείχθηκε νικητής και με σημαντική διαφορά από τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, Γκόρντον Μπράουν και Νικ Κλεγκ, στην τρίτη και τελευταία τηλεμαχία με θέμα την οικονομία εν όψει των εκλογών στη Βρετανία.
Ο Ντ.Κάμερον εμφανίστηκε ιδιαιτέρως μαχητικός και υποστήριξε ότι η βρετανική οικονομία βρίσκεται «σε λούκι» και ότι χρειάζεται αλλαγή για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Παίρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας, επανέλαβε ότι εάν γίνει πρωθυπουργός η Βρετανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην ευρωζώνη.
Ο Γκόρντον Μπράουν, με τη σειρά του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απολογητικός και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να τον κρίνουν με βάση τα όσα πέτυχε στην οικονομία και όχι για την προσωπικότητά του.
Ο ηγέτης των Εργατικών προσπάθησε μάλιστα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την γκάφα που έκανε την Τετάρτη, όταν αποκάλεσε «φανατική» μια γυναίκα με την οποία συνομιλούσε, ξεχνώντας ότι το μικρόφωνό του ήταν ανοιχτό.
Ο βρετανικός Τύπος έκρινε ότι η γκάφα αυτή μπορεί να σήμαινε και το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας για τους Εργατικούς που στις δημοσκοπήσεις έρχονται τρίτοι, μετά τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ.
«Η δουλειά αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού) περιλαμβάνει πολλά πράγματα και, όπως είδαμε χθες, δεν τα καταφέρνω όλα», παραδέχτηκε ο Μπράουν ενώπιον του ακροατηρίου, στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.
«Όμως ξέρω πραγματικά να ελέγχω την οικονομία, τόσο στις καλές όσο και στις κακές περιόδους», πρόσθεσε. Έκανε μάλιστα απολογισμό των ενεργειών του κατά την οικονομική κρίση λέγοντας ότι έλαβε αμέσως μέτρα «για να αποφύγουμε η δυσπραγία να μετατραπεί σε ύφεση» και κατηγόρησε τον Κάμερον ότι κάνει λάθος’ στον οικονομικό σχεδιασμό του.
Ο Νικ Κλεγκ, η δημοτικότητα του οποίου αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τα δύο πρώτα ντιμπέιτ, προσπάθησε για άλλη μια φορά να προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση. «Ο τρόπος με τον οποίο αυτοί (σ.σ. Εργατικοί και Συντηρητικοί) μας ώθησαν στα δύσκολα, δεν είναι η λύση», υποστήριξε. Υποσχέθηκε, τέλος, ότι θα απαλλάξει από τους φόρους όλα τα εισοδήματα κάτω των 10.000 λιρών (περίπου 11.000 ευρώ).
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το τέλος του ντιμπέιτ ανέδειξαν νικητή, με σημαντική διαφορά, τον Κάμερον. Η δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα Sun έδωσε ποσοστό 41% στον ηγέτη των Συντηρητικών, 32% στον Νικ Κλεγκ και μόλις 25% στον Γκόρντον Μπράουν.
Δημοσκόπηση της ICM για λογαριασμό της εφημερίδας The Guardian ανέφερε ότι το 35% επέλεξαν τον Ντ.Κάμερον, έναντι 29% που προτίμησαν τον Γκ.Μπράουν. Ο Νικ Κλεγκ συγκέντρωσε ποσοστό 27%.
Αλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας ComRes για το κανάλι ITV, έδωσε ποσοστό 35% στον Κάμερον, 33% στον Κλεγκ και 26% στον Μπράουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442