Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Γερμανός οικονομολόγος απειλεί ότι θα προσφύγει κατά της χρηματοδότησης στην Ελλάδα
Με προσφυγή στο Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον του πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα απειλέι Γερμανός Οικονομολόγος που δήλωσε ότι η προσφυγή του είναι απίθανο να απορριφθεί γιατί χαίρει μεγάλης στήριξης. Ωστόσο, είναι αβέβαιο το πως θα αντιδράσει το δικαστήριο στην προσφυγή.
Ο Γερμανός οικονομολόγος Γιόακιμ Σταρμπάτι, ο οποίος έχει απειλήσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον του γερμανικού πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσφυγή του είναι απίθανο να απορριφθεί γιατί χαίρει μεγάλης στήριξης.
Ο Σταρμπάτι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν, σε συνέντευξή του στην τσεχική εφημερίδα Mlada Fronta Dnes δήλωσε ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν να βγει από την ευρωζώνη και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της για να αναζωογονήσει την οικονομία της.
«Περιμένουμε ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα απορρίψει την προσφυγή μας, επειδή η πρωτοβουλία μας χαίρει απίστευτα μεγάλης στήριξης», είπε ακόμη.
Ωστόσο, είναι αβέβαιο το πως θα αντιδράσει το δικαστήριο στην προσφυγή. Μπορεί να παγώσει τη γερμανική βοήθεια, ενώ εξετάζει τη νομιμότητά της, αλλά νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι λόγω του επείγοντος του θέματος, το δικαστήριο ενδέχεται να επιτρέψει την εκταμίευση του πακέτου όσο εξετάζει την προσφυγή.
Η ιστορία έχει δείξει ότι το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει ταχύτατα για την τύχη της προσφυγής.
Ο Σταρμπάτι δήλωσε ότι τόσο οι πολίτες όσο και τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν την πρωτοβουλία του. «Υπάρχει διάσταση απόψεων και στους κυβερνώντες συντηρητικούς CDU/CSU, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, η στήριξη έχει αυξηθεί σημαντικά», είπε στη συνέντευξη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας θα ήταν να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα. «Αν είχαν το δικό τους νόμισμα, το οποίο θα υποτιμούσαν, θα επανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους», συμπληρώνει.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου