Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίστηκε ένας από τους καταδικασθέντες για την δολοφονία του Μάλκολμ Χ το 1965

Αποφυλακίστηκε ένας από τους καταδικασθέντες για την δολοφονία του Μάλκολμ Χ το 1965

Ένας από τους καταδικασθέντες για την δολοφονία του Μάλκολμ Χ, του ηγέτη του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ αποφυλακίστηκε την Τρίτη. Πρόκειται για τον Τόμας Χάγκαν, ο οποίος ήταν ένας εκ των τριών που πυροβόλησαν τον Μάλκομ Χ κατά τη διάρκεια ομιλίας του την 21η Φεβρουαρίου του 1965.

Ένας από τους καταδικασθέντες για το ρόλο του στη δολοφονία του Μάλκολμ Χ, του ηγέτη του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ αποφυλακίστηκε την Τρίτη.

Ο Τόμας Χάγκαν,ο ένας εκ των τριών που πυροβόλησαν τον Μάλκολμ Χ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, βγήκε από τη φυλακή Λίνκολν στη Νέα Υόρκη με περιοριστικούς όρους μετά την έκτιση της ποινής 20 ετών ως ισόβια, επιβεβαίωσε ο Έρικ Κρις, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο Χάγκαν, 69 ετών σήμερα, ζούσε, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος εργασίας κρατουμένων, πέντε ημέρες με την οικογένειά του με την προϋπόθεση ότι είχε απασχόληση κι επέστρεφε στη φυλακή τα Σαββατοκύριακα, είπε ο Κρις.

Ο Χάγκαν είχε ομολογήσει ότι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν πάει στην αίθουσα Όντιουμπον στη Νέα Υόρκη την 21η Φεβρουαρίου του 1965 για να εκτελέσουν τον Μάλκολμ X.

Ο ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων πέθανε από έναν καταιγισμό πυροβολισμών στη σκηνή, ενώ ετοιμαζόταν να αρχίσει την ομιλία του. Η σύζυγος και οι τέσσερις νεαρές του κόρες βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία.

Ο Χάγκαν ήταν μέλος της οργάνωσης Έθνος του Ισλάμ την εποχή εκείνη. Ο Μάλκολμ X είχε αποχωρήσει από την οργάνωση και είχε προκαλέσει οργή στα μέλη της και στους υποστηρικτές της, κατηγορώντας τον ηγέτη της, Ιλάιζα Μοχάμεντ, ότι εμπλεκόταν σε πράξεις απιστίας και ότι «έχει τρελλαθεί». Κατόπιν, ο Μάλκολμ X προσηλυτίστηκε στο ορθόδοξο Ισλάμ.

Πρόσφατα, ο Χάγκαν δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για το ρόλο του στην δολοφονία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024