Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Καταστροφική η διαχείριση της ελληνικής κρίσης από την Ευρώπη, λέει ο Κον-Μπεντίτ

Καταστροφική η διαχείριση της ελληνικής κρίσης από την Ευρώπη, λέει ο Κον-Μπεντίτ

Η Ευρώπη διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση με «καταστροφικό τρόπο» καθυστερώντας υπερβολικά να δεσμευτεί για τη βοήθεια, δηλώνει ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, τονίζοντας ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Ανγκελα Μέρκελ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η Ευρώπη διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση με «καταστροφικό τρόπο» καθυστερώντας υπερβολικά να δεσμευτεί για τη βοήθεια, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος κρίνει πλέον αναπόφευκτη μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Η διαχείριση ήταν καταστροφική· όσο περισσότερο περιμένουμε, τόσο περισσότερα χρήματα χάνουμε γιατί είμαστε όμηροι των αγορών» δήλωσε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

«Όλος ο κόσμος» ευθύνεται, προσέθεσε ο επικεφαλής των Πρασίνων αναφερόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά σημείωσε πως ιδιαίτερη ευθύνη φέρει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επειδή κωλυσιεργούσε για μήνες.

«Και αν η καγκελάριος αποδεχθεί σήμερα να βοηθήσει τη χώρα, δεν θα το κάνει λόγω της Ελλάδας, αλλά επειδή απειλούνται οι γερμανικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικούς ομολογιακούς τίτλους» υπογράμμισε.

Ο Κον-Μπεντίτ εκτίμησε επίσης ότι θα είναι αναπόφευκτη μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παρά τις δημόσιες διαψεύσεις και ότι αυτό «θα πρέπει να διοργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Ευρώπη, τόνισε, θα έπρεπε στο άμεσο μέλλον να «επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει» μέσω δανείων και στη συνέχεια να τη βοηθήσει «να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα χρειαστούν χρόνο».

Προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, «να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα ο ελληνικός προϋπολογισμός για την Αμυνα, όπως και η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο».

Ο Κον-Μπεντίτ, όπως και οι Σοσιαλιστές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κρίνουν εξάλλου πολύ υψηλό το επιτόκιο 5% που προσφέρεται για τα δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα.

Η Γερμανία για παράδειγμα, η οποία μπορεί να δανείσει με επιτόκιο περίπου 3% για δέκα χρόνια, θα μπορέσει κατ’ αυτόν τον τρόπο να έχει ένα σημαντικό οικονομικό κέρδος δανείζοντας τα κεφάλαια αυτά στην Ελλάδα με επιτόκιο 5%, σημειώνουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies