
Προσκεκλημένος του Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο ο Μαχμούντ Αμπάς
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, προσκλήθηκε στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο. Εντός των ημερών «θα γνωρίζουμε εάν θα έχει δρομολογηθεί η ειρηνευτική διαδικασία» αναφέρει το Ισραήλ μετά τις συναντήσεις με τον Αμερικανό απεσταλμένο Τζ.Μίτσελ, λέγοντας πως «ελπίζουμε να θέλουν το ίδιο και οι Παλαιστίνιοι».
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, προσκλήθηκε στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε στη Ραμάλα ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σάεμπ Ερεκάτ.
Ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ «κάλεσε τον πρόεδρο Αμπάς στις ΗΠΑ τον Μάιο και ο κ.Αμπάς αποδέχθηκε την πρόσκληση», δήλωσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz είναι πιθανή η πρόσκληση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον Λευκό Οίκο στα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις συναντήσεις αυτές θα αρχίσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.
«Θέλουμε να αρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία» λέει το Ισραήλ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση νέας συνάντησης με τον Αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ την Κυριακή πως ελπίζει ότι θα γνωρίζει «εντός των προσεχών ημερών εάν η ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους έχει δρομολογηθεί».
«Θέλουμε να αρχίσει αμέσως η ειρηνευτική διαδικασία. Οι ΗΠΑ το θέλουν επίσης. Ελπίζω ότι το ίδιο θέλουν και οι Παλαιστίνιοι» ανέφερε ο Β.Νετανιάχου πριν από την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.
Από την πλευρά του, ο Τζ.Μίτσελ τόνισε ότι οι συνομιλίες που είχε το Σαββατοκύριακο με ισραηλινούς και παλαιστινίους ηγέτες ήταν «παραγωγικές και θετικές». Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ο Αμερικανός απεσταλμένος θα επιστρέψει στην περιοχή στις αρχές Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών

