Προσκεκλημένος του Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο ο Μαχμούντ Αμπάς
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, προσκλήθηκε στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο. Εντός των ημερών «θα γνωρίζουμε εάν θα έχει δρομολογηθεί η ειρηνευτική διαδικασία» αναφέρει το Ισραήλ μετά τις συναντήσεις με τον Αμερικανό απεσταλμένο Τζ.Μίτσελ, λέγοντας πως «ελπίζουμε να θέλουν το ίδιο και οι Παλαιστίνιοι».
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, προσκλήθηκε στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε στη Ραμάλα ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σάεμπ Ερεκάτ.
Ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ «κάλεσε τον πρόεδρο Αμπάς στις ΗΠΑ τον Μάιο και ο κ.Αμπάς αποδέχθηκε την πρόσκληση», δήλωσε ο παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz είναι πιθανή η πρόσκληση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον Λευκό Οίκο στα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις συναντήσεις αυτές θα αρχίσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.
«Θέλουμε να αρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία» λέει το Ισραήλ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε μετά την ολοκλήρωση νέας συνάντησης με τον Αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ την Κυριακή πως ελπίζει ότι θα γνωρίζει «εντός των προσεχών ημερών εάν η ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους έχει δρομολογηθεί».
«Θέλουμε να αρχίσει αμέσως η ειρηνευτική διαδικασία. Οι ΗΠΑ το θέλουν επίσης. Ελπίζω ότι το ίδιο θέλουν και οι Παλαιστίνιοι» ανέφερε ο Β.Νετανιάχου πριν από την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.
Από την πλευρά του, ο Τζ.Μίτσελ τόνισε ότι οι συνομιλίες που είχε το Σαββατοκύριακο με ισραηλινούς και παλαιστινίους ηγέτες ήταν «παραγωγικές και θετικές». Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ο Αμερικανός απεσταλμένος θα επιστρέψει στην περιοχή στις αρχές Μαΐου.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας