Ανοίγουν σταδιακά οι ευρωπαϊκοί αιθέρες μετά το πρωτοφανές χάος στα αεροδρόμια
Αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες χώρες ανοίγουν τους εναέριους χώρους τους. Ωστόσο, η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες συνεχίζεται, καθώς θα κάνουν ίσως και βδομάδες μέχρι να επιστρέψουν στον προορισμό τους. Πάνω από 95.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.
Αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες χώρες ανοίγουν τους εναέριους χώρους τους. Ωστόσο, η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες συνεχίζεται, καθώς θα κάνουν ίσως και βδομάδες μέχρι να επιστρέψουν στον προορισμό τους.
Πάνω από 95.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί την τελευταία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιο χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
Πάντως, ο πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας, Ρομπέρτο Κόμπεχ Γκονζάλες, ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις στην Ευρώπη είναι πλέον ασφαλείς και ότι οι Αρχές θα πρέπει να αποφασίσουν να ανοίξουν τους εναέριους χώρους και να ξεκινήσει η εναέρια κυκλοφορία.
Το Eurocontol εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξο για την εξομάλυνση της κατάστασης εντός λίγων ημερών.
Η Βρετανία άνοιξε τα αεροδρόμιά της, ενώ κάποιες πτήσεις για Παρίσι, Αμστερνταμ και Φρανκφούρτη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.
Ωστόσο, παραμένουν κάποιες ζώνες εναέριου αποκλεισμού, όπου η πυκνότητα της τέφρας είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται ακόμη ασφαλείς οι πτήσεις.
Ανοιξε από τις 12:00 το μεσημέρι ο γερμανικός εναέριος χώρος. Προς το παρόν άνοιξε ο εναέριος χώρος στη Βρέμη, το Αμβούργο και το Βερολίνο. Συνολικά 800 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε χαμηλότερα ύψη.
Το υπουργείο Μεταφορών της Ολλανδίας ενέκρινε την επανάληψη των βραδινών πτήσεων εντός της Ολλανδίας, ξεκινώντας ήδη από την Τρίτη.
Η Πολωνία και η Νορβηγία αναμένεται να ανοίξουν εντός της ημέρας τους εναέριους χώρους τους και να ξεκινήσουν τις πτήσεις.
Ανοιξε και ο εναέριος χώρος της Φινλανδίας σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης των αεροδρομίων της χώρας, Finavia.
Ο εναέριος χώρος της Σουηδίας θα ανοίξει σταδιακά -από τώρα και μέχρι τις 17:00 ώρα Ελλάδας- σχεδόν στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένης της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ.
Ανοικτός και ο εναέριος χώρος της Δανίας. Κανονικά λειτουργούν όλα τα αεροδρόμια της Ισπανίας.
Ο ελβετικός και βόρειος ιταλικός εναέριος χώρος έχει ανοίξει πάλι, ενώ τα τουρκικά αεροδρόμια λειτουργούν κανονικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442