Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακές μεταβολές στη Γουόλ Στριτ
Χαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη, με τις μετοχές τραπεζών να κλείνουν στο κόκκινο. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές στη Νέα Υόρκη, παρά τα ισχυρά στοιχεία των χρηματοπιστωτικών για το α τρίμηνο.
Χαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη, με τις μετοχές τραπεζών να κλείνουν στο κόκκινο. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές στη Νέα Υόρκη, παρά τα ισχυρά στοιχεία των χρηματοπιστωτικών για το α τρίμηνο.
Στην Ευρώπη, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης στην Ελλάδα φαίνεται ότι οδήγησαν χαμηλότερα τις τράπεζες (HSBC, Banco Santander, BNP Paribas, UBS, Lloyds, Barclays, HSBC, Commerzbank, Deutsche Bank).
Στο πράσινο η γερμανική Volkswagen (που είδε τα κέρδη της να τριπλασιάζονται το α τρίμηνο του 2010), χαμηλότερα η BHP Billiton, η παραγωγή της οποίας υποχώρησε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Η συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν μάλλον νευρική για τη Γουόλ Στριτ, η οποία τελικά έκλεισε με μικρές μεταβολές.
Τα σημαντικά κέρδη των χρηματοπιστωτικών Morgan Stanley και Wells Fargo το πρώτο τρίμηνο (σε συνέχεια των εξίσου ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων των υπόλοιπων «μεγάλων» του κλάδου) τελικά δεν κατάφεραν να ανεβάσουν τους δείκτες.
Οι περισσότερες μετοχές των τραπεζών μάλιστα (ακόμη και των Morgan Stanley και Wells Fargo) έκλεισαν στο κόκκινο παρά την αρχική άνοδο, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι επικεντρώθηκαν στην είδηση ότι οι περιορισμοί στα παράγωγα κερδίζουν έδαφος στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση στο κανονιστικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 0,54% στις 6.230,38 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.723,43 μονάδες, με πτώση 1,04%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,22% στις 3.977,67 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% σταματώντας στις 11.124,92 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.504,61 μονάδες, με άνοδο 0,1%. Ο S&P υποχώρησε κατά 0,1% στις 1.197,30 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442