Προβληματίζει την Ελληνοκυπριακή πλευρά η νίκη Έρογλου στις «προεδρικές εκλογές»
Η Ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία εκφράζει σοβαρό προβληματισμό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό μετά την επικράτηση του σκληροπυρηνικού Ντερβίς Έρογλου στις «προεδρικές εκλογές» στα Κατεχόμενα. Θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού δηλώνει ο Ταλάτ.
Η Ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία εκφράζει σοβαρό προβληματισμό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό μετά την επικράτηση του σκληροπυρηνικού Ντερβίς Έρογλου στις «προεδρικές εκλογές» στα Κατεχόμενα.
Οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί τονίζουν τη σημασία της τριήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα για καθορισμό της τακτικής και των χειρισμών της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την επικράτηση Έρογλου και δήλωσε ότι με τον Ντερβίς Έρογλου ως διαπραγματευτή τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και έχει τεράστια σημασία η ελληνοκυπριακή πλευρά να αξιολογήσει ολοκληρωμένα τις νέες εξελίξεις.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επισήμανε ότι αυτό που κυρίως πρέπει να προβληματίσει και να αποτελέσει αντικείμενο βαθύτερης ανάλυσης είναι το γεγονός ότι υπέρ του Έρογλου ψήφισαν οι έποικοι από την Τουρκία.
Τη θέση ότι οι έποικοι καθόρισαν το αποτέλεσμα των «προεδρικών εκλογών» διατύπωσε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Έρογλου θα περάσουν από πολλά σκαμπανεβάσματα, εντάσεις και διακυμάνσεις.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η ανάδειξη του Έρογλου στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι βέβαιο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι θα οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρές και αδιάλλακτες θέσεις την τουρκική πλευρά.
Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι η νίκη του Ντερβίς Έρογλου είναι αρνητική εξέλιξη, όχι μόνο για τις θέσεις του στο Κυπριακό, αλλά ιδιαίτερα, διότι έχει καταρρεύσει η επένδυση πάνω στον Ταλάτ «με πάρα πολλά δώρα, προσφορές και υποχωρήσεις», όπως υποστήριξε.
Δυσάρεστη εξέλιξη, που θα δυσκολέψει τις απευθείας διαπραγματεύσεις, χαρακτήρισε την νίκη Έρογλου η γενική γραμματέας των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο – Διασωληνωμένος άνδρας με σοβαρά εγκαύματα στο «Αττικό»
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Πιθανότατα προκλήθηκε μετά από πτώση κεραυνού
- Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Σισμανόγλειο, ανακρίνεται 74χρονος – «Δεν σχετίζεται με το περιστατικό ο θάνατος 90χρονης»
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- Emmy 2026: Μεταθανάτια υποψηφιότητα στον Ρομπ Ράινερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442