Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 24o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Ανόδου συνέχεια την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ

Ανόδου συνέχεια την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ

Το υψηλότερο σημείο τους για τους τελευταίους 19 μήνες άγγιξαν την Πέμπτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν ανοδική πορεία. Στο πράσινο και η Νέα Υόρκη μετά από μία νευρική συνεδρίαση και τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Το υψηλότερο σημείο τους για τους τελευταίους 19 μήνες άγγιξαν την Πέμπτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν ανοδική πορεία. Στο πράσινο και η Νέα Υόρκη μετά από μία νευρική συνεδρίαση και τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία.

Στην Ευρώπη, οι χρηματοπιστωτικές (όπως οι Barclays, Credit Suisse, HSBC, RBS, Lloyds, Commerzbank, Deutsche Bank) προσέθεσαν μονάδες στους δείκτες, ενώ τα καλά αποτελέσματα της φαρμακευτικής Roche ενίσχυσαν τη μετοχή της ίδιας και των εταιρειών του κλάδου.

Ενισχυμένες και οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας (BP, Total, Cairn Energy), χαμηλότερα οι μετοχές των εταιρειών μετάλλων (Anglo American, BHP Billiton, Eurasian Natural Resources Corporation) μετά την πτώση της τιμής του χαλκού.

Στις ΗΠΑ, τα μικτά μακροοικονομικά της ημέρας φαίνεται ότι αντικατοπτρίστηκαν στη νευρική κίνηση των δεικτών: απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας, ενώ η ενίσχυση στη βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 0,1%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Από την άλλη, ενθαρρυντικά λειτούργησε η ενίσχυση δεικτών μεταποίησης.

Ενισχυμένες έκλεισαν οι Intel, Caterpillar. General Electric και Bank of America (οι δύο τελευταίες αναμένεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή τα αποτελέσματά τους για το πρώτο τρίμηνο). Αλμα 42% σημείωσε η μετοχή της Mariner Energy μετά την είδηση της εξαγοράς της από την Apache.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,21% στις 6.291,45 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.825,01 μονάδες, με άνοδο 0,5%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 4.065,65 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,19% σταματώντας στις 11.144,57 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.515,69 μονάδες, με άνοδο 0,43%. Ο S&P ενισχύθηκε οριακά κατά 0,09% στις 1.211,68 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies