Για «πυρηνικό εκβιασμό» κατηγορεί τις ΗΠΑ το Ιράν με επιστολή στον ΟΗΕ
Επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη απέστειλε το Ιράν, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για «πυρηνικό εκβιασμό» και «κρατική τρομοκρατία» και καταγγέλλοντας ότι η νέα αμερικανική πολιτική για τα πυρηνικά δεν αποκλείει την προσφυγή στη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Τεχεράνης και της Βορείου Κορέας.
Επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη απέστειλε το Ιράν, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για «πυρηνικό εκβιασμό» και «κρατική τρομοκρατία» και καταγγέλλοντας ότι η νέα αμερικανική πολιτική για τα πυρηνικά δεν αποκλείει την προσφυγή στη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Τεχεράνης και της Βορείου Κορέας.
Το νέο πυρηνικό δόγμα της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά, «σκόπιμα προβλέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον κρατών που δεν διαθέτουν τα όπλα αυτά», αναφέρει επιστολή του πρεσβευτή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη Μοχάμαντ Χαζάι.
Ο πρεσβευτής επισημαίνει στην επιστολή ότι οι αμερικανικές δηλώσεις ισοδυναμούν «με πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος μια χώρας που δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα».
«Η νέα πυρηνική στρατηγική των ΗΠΑ που επιτρέπει τη χρήση πυρηνικής βόμβας εναντίον άλλων χωρών, όπως το Ιράν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά εκτός από κρατική τρομοκρατία, στην κυριολεκτική της έννοια;» επισημαίνεται στην επιστολή που απεστάλη στον ΓΓ του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
«Δεν είναι μια σαφής επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας ευρείας κλίμακας να απειλείται δημόσια και αδιάντροπα ένα κυρίαρχο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και που έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, με πυρηνικές βόμβες;» αναφέρεται.
Η δέσμευση των ΗΠΑ να μην επιτίθενται εναντίον χωρών που δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα, αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα πυρηνικής επίθεσης εναντίον χωρών που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, αλλά κατηγορούνται για παραβίαση των όρων της.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times εξήγησε ότι η δυνατότητα αυτή μπορεί να εφαρμοστεί για χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα που οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας